&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Discopaleis Roxy in rook op; iT gesloten

De beroemde Amsterdamse discotheek Roxy aan het Singel gaat in vlammen op. Een paar dagen later wordt Nederlands bekendste discotheek iT op last van de politie gesloten.

De brand in Roxy breekt uit als er een herdenkingsdienst plaatsvindt voor Peter Giele, de extravagante bedenker en ontwerper van het high tech housepaleis die op 44-jarige leeftijd aan een herseninfarct bezwijkt.

De afscheidsdienst gaat gepaard met vlammenwerpers en vuurballen die door onzorgvuldig gebruik het plafond raken. Door de airconditioning verspreidt het vuur zich razendsnel.

De eigenaren krijgen geen cent van de verzekering omdat zij de brand aan zichzelf te wijten hebben.

Vuurgek Peter Giele kan zich overigens geen beter vaarwel wensen. Enige uren voor de brand wordt hij in een geopende kist per rubbervlot naar de begraafplaats Zorgvlied gebracht. Het 'Dante'-vuurorgel wordt voor die gelegenheid in stelling gebracht. Dat verspreidt volgens aanwezigen zoveel hitte dat 'Peters ogen open springen'.

Een paar dagen later valt een politiemacht van tweehonderd agenten de iT binnen. Er zijn aanwijzingen dat in de disco op grote schaal in drugs wordt gehandeld. Er wordt inderdaad van alles gevonden. Het speeltje van de jetset moet zijn deuren sluiten, maar mag na de zondeval in het najaar weer open.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari