&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Gillende meiden bij Backstreet Boys

De Engelse jongensgroep the Backstreet Boys vestigt met hun nieuwe single I want it that way een daverend hitparade-record. De plaat komt binnen op nummer een, zonder daarvoor in de tipparade te hebben gestaan.

Alle negen singles van de groep haalden de top 5. De band bestaat uit vijf zorgvuldig geselecteerde mooie jongens, die vooral het hoofd van jonge tienermeisjes op hol brengen. Het concert dat de Nick, Howard, Alexander James (A.J.), Kevin en Brian in de Arena in Amsterdam geven doet terugdenken aan de hysterie uit de glorietijd van de Beatles.

Wanneer de idolen opkomen, staand op zwevende surfboards, klinkt een oorverdovend gegil uit tienduizenden meisjeskelen. Honderden vallen flauw in de massa.Het podium ligt in een mum van tijd bezaaid met bloemen en teddyberen.

Veel moeders zijn meegekomen naar het concert en dansen mee op de lange reeks succesnummers. Afhankelijk van de leeftijd kijken hun dochters trots naar hun moeder of gaan juist met het schaamrood op de kaken een eindje verderop staan.

Een week later overtreft de Canadese nachtegaal Celine Dion het aantal toeschouwers in hetzelfde stadion. 65.000 fans komen naar Amsterdam voor de koningin van de ballad.

 1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari