&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Radicaal protest tegen wielklem

Zakenman Huib Koene uit Amersfoort ziet tot zijn ergernis dat de parkeerpolitie op de Prins Hendrikkade een wielklem om zijn geleende Jaguar heeft gemonteerd.

Hij probeert de mannen van Dienst Stadstoezicht te overtuigen dat hij slechts zeven minuten zijn kantoor was binnen gegaan om muntgeld te halen voor de parkeerautomaat. Ze zijn echter onvermurwbaar en weigeren de klem te verwijderen.

De zakenman belt een kennis met een slijptol. Terwijl de parkeercontroleurs toekijken zaagt hij de wielklem door. "Iemand moet een daad stellen tegen de parkeerpolitie. We laten ons allemaal als slachtvee behandelen door mensen zonder hersenen", zegt Koene strijdvaardig.

De klem is snel losgemaakt, maar Koene wordt samen met zijn kennis gearresteerd. Stadstoezicht zegt de schade op de zakenman te zullen verhalen. "Een wielklem kost 600 gulden. Daar komt dan nog de boete van 130 gulden bij", aldus een woordvoerder. Koene is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. "We zien elkaar weer voor de rechter", zegt hij tegen een politieagent.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari