&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Vliegcrash John F. Kennedy jr.

John F. Kennedy jr. (38) komt bij een vliegcrash om het leven. Aan de stuurknuppel van zijn Piper Saratoga stort hij, samen met zijn 33-jarige vrouw Carolyn Bessette en haar zus Lauren (34), neer in zee, voor de kust van het eilandje Martha's Vineyard.


Als 3-jarig jochie ontroerde John-John de wereld toen hij bij de kist van zijn vermoorde vader salueerde.

Amerika is in diepe rouw gedompeld na deze nieuwste tragedie voor de Kennedy-familie, die door rampspoed wordt achtervolgd. John jr., de enige zoon van de vermoorde president, ontroerde in 1963 de wereld toen hij als 3-jarig jochie bij de kist van zijn vader salueerde. John-John, zoals hij liefkozend werd genoemd, stond zijn hele leven in de schijnwerpers. JFK jr. was jurist en uitgever van het opinieblad George, vernoemd naar president Washington.

Hij werd beschouwd als kroonprins van de Kennedy-clan, maar had naar verluidt geen politieke ambities. Voor zijn huwelijk met Carolyn, die als pr-vrouw voor modekoning Calvin Klein werkte, gold hij jarenlang als meest begeerde vrijgezel ter wereld. Hij was een van de weinige leden van zijn familie die van schandalen verschoond bleef.

Het duurt vijf dagen voordat de drie slachtoffers worden aangetroffen. Zij zitten nog vast in de veiligheidsgordels. De massale zoekactie wordt bemoeilijkt doordat het vliegtuigje, dat met een razende snelheid naar beneden is gevallen, op het wateroppervlak uiteen is gespat. JFK jr. wilde een tussenlanding maken om zijn schoonzus op Martha's Vineyard af te zetten. Daarna zou hij met zijn vrouw doorvliegen naar Hyannis Port (Massachussetts) om de bruiloft van zijn nicht Rory Kennedy bij te wonen.

Van te voren betwijfelde JFK jr., die pas vorig jaar zijn brevet haalde, of hij twee landingen zou kunnen klaarspelen. Daarbij was hij net van een gebroken enkel hersteld. Deskundigen menen dat hij te weinig ervaring had om bij slecht zicht te vliegen. Volgens een insider zou JFK jr. bovendien te verward zijn geweest om te vliegen na geruchten dat zijn blad vanwege financiële moeilijkheden zou worden opgedoekt.

Hoe het ook zij, experts stellen vast dat het toestel geen mankementen vertoonde. Zij houden het erop dat JFK jr. gedesoriënteerd is geraakt. Conform JFK jr.'s wens krijgt hij een zeemansgraf. Zijn as wordt op zee uitgestrooid. Kennedy jr. laat een vermogen van ruim honderd miljoen gulden na. Het geld gaat naar zijn zus Caroline, neven en nichten en liefdadigheidsinstellingen.

De familie Kennedy blijft niets bespaard. Een maand later overlijdt Anthony Stanislas Radziwill, een neef van JFK jr., op 40-jarige leeftijd. Hij leed geruime tijd aan kanker.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari