&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Pechjaar voor Bart de Graaff

Televisiefenomeen Bart de Graaff beleeft een pechjaar. Zijn lichaam stoot zijn kunstnier af, hij wordt getroffen door een herseninfarct en tot overmaat van ramp wordt hij gedumpt door zijn grote liefde Valerie.

Bart moet in februari op last van de dokter zijn werkzaamheden voor zijn omroep BNN neerleggen. Hij heeft roofbouw op zijn lichaam gepleegd en kampt met bronchitis en een longontsteking.

In april vertoont de donornier die Bart 2,5 jaar geleden kreeg, afstotingsverschijnselen. Het orgaan is besmet met de ziekte van Pfeiffer en wordt verwijderd. Een zware klap, omdat er na de transplantatie juist een hele nieuwe wereld voor Bart openging.

Wanneer Bart na twee maanden in het ziekenhuis popelt om weer aan het werk te gaan, wordt hij getroffen door een herseninfarct. Gelukkig treden hierbij geen verlammingsverschijnselen op.

Pal daarna breekt Valerie Zwikken Barts hart. Zij maakt een einde aan hun relatie, die drie jaar heeft geduurd. Het stel had net een fraai huis in Eemnes gekocht. "Hij is er kapot van", zeggen vrienden.

In Hilversum gingen al enige tijd geruchten als zou Valerie Bart niet trouw zijn. Vrienden wijzen echter op haar toewijding tijdens zijn ziekbed. Valerie zelf ontkent ten stelligste dat er een andere man in haar leven is.

Zij geeft toe dat haar timing, zo vlak na Barts infarct, "misschien ongelukkig" is geweest. "Maar wat doe je als je vriend ernstig ziek is? Ik wist toen in mijn hart al dat mijn gevoelens voor Bart voorbij waren. Ik kon niet meer tot hem doordringen, hij sloot zich steeds meer af toen hij ziek werd."

"Er waren mensen die zeiden: Ze is alleen op zijn geld uit", zegt Valerie verontwaardigd. "Geklets. Hij heeft me 2,5 jaar gelukkig gemaakt."

Bart lijkt Valerie uit zijn leven te willen bannen; hij zet hun boerderij te koop. Lichamelijk gaat het iets beter met hem, maar hij zal nog een hele tijd uit de running blijven.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari