&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Sybine (13) vermoord gevonden

De 13-jarige Sybine Jansons uit Maarn wordt in een sloot nabij Breukelen gevonden. Zij is misbruikt en vermoord.

Haar verdwijning hield haar familie vijf weken lang in angstige onzekerheid. Sybine, afkomstig uit een christelijk gezin, was zeer stipt, had geen vriendje, was geen uitgaanstype en stond bekend als een goede, serieuze gymnasiumleerlinge.

Hoewel Sybine altijd met vriendinnen van en naar school fietst, doet zij op de dag van haar verdwijning na schooltijd boodschappen in het centrum van Doorn. De kassabon van een warenhuis, met daarop de afrekening van een broodtrommeltje, is het laatste bewijsdat ze in leven is gezien.

Omdat hun dochter doorgaans zo punctueel is, slaan Sybines ouders direct alarm wanneer zij niet thuiskomt. Een uitgebreide zoekactie in het uitgestrekte bosgebied tussen Maarn en Doorn levert niets op. Wel worden langs een doodlopende weg Sybines fiets en rugtas teruggevonden. Aan haar stuur hangt een plastic tasje met het broodtrommeltje dat ze die middag kocht.

In enkele weken tijd krijgt de politie meer dan duizend tips, die geen van alle uitsluitsel geven. Pal nadat het rechercheteam van 150 naar 90 mensen is teruggebracht, wordt Sybine door een voorbijganger in het water van de Grote Heicop bij Breukelen aangetroffen. Haar lichaam wordt op ongeveer 40 kilometer van de vermoedelijke locatie van haar ontvoering ontdekt.

Volgens de politie is Sybine slachtoffer geworden van een zedendelinquent, die hoogstwaarschijnlijk al eens eerder heeft toegeslagen. De recherche maakt een dna-profiel aan de hand van celmateriaal dat op haar lichaam is aangetroffen.
1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl
december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari