&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Clinton gehavend uit afzettingsstrijd

De Amerikaanse president Bill Clinton ontsnapt aan afzetting. De Senaat bepaalt dat hij geheel vrijuit gaat in het Monica Lewinsky-schandaal, dat de Verenigde Staten ruim een jaar in een wurgende greep hield.

De wereld krijgt de maîtresse van de president voor het eerst sprekend te zien wanneer de video met haar verhoor wordt vrijgegeven. De 25-jarige Lewinsky maakt een zeer beheerste indruk. Volgens een communicatiedeskundige kan hij aan haar lichaamstaal zien dat zij de waarheid spreekt.

In interviews, met onder andere de Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Barbara Walters, lucht Lewinsky haar hart. Zo onthult zij dat ze na haar eerste ontmoeting met aanklager Kenneth Starr dermate overstuur was dat ze serieus zelfmoord overwoog.

Na alle gebeurtenissen in het afgelopen jaar noemt Lewinsky Clinton "een nog grotere leugenaar dan ik dacht". Zij zegt zich "als een stuk vuil" te hebben gevoeld toen de president was gedwongen op televisie de affaire te bekennen en zich bij het volk, maar zich niet bij haar verontschuldigde.

In maart verschijnt een boek, Monica's story, van de hand van prinses Diana's biograaf Andrew Morton, over het leven van de oud-Witte Huis-stagiaire. Aan het boek en de interviews zal Lewinsky in totaal zo'n zes miljoen gulden overhouden. Ze is alleen al haar advocaten zo'n vier miljoen gulden schuldig.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl
december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari