&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Nederland geniet van de
Wedstrijd van de Eeuw

Johan Cruyffs Oranje van de Eeuw neemt het in de Amsterdam ArenA op tegen een selectie van buitenlanders die in de loop der tijd het Nederlandse voetbal mede kleur hebben gegeven. De wedstrijd eindigt in 1-1 door doelpunten van Simon Tahamata en John van het Schip, maar de uitslag interesseert vrijwel niemand.

Veel belangrijker is dat Nederland geniet van de nog altijd oogstrelende acties van Marco van Basten, Ove Kindvall, Jesper Olsen, Simon Tahamata, Johan Cruyff en hun kameraden. Eén man ontbreekt in het Oranje-shirt: de te vroeg overleden legende Abe Lenstra. Voor hem wordt in de dug-out een stoel vrijgehouden, waarop het shirt met Lenstra's naam is uitgespreid. Lenstra's generatiegenoot en Cruyffs jeugdidool Faas Wilkes is er wel. Hij verricht de aftrap.

Het voetbalfeest wordt afgesloten met de onthulling van twaalf beelden van de spelers en de bondscoach van het Oranje van de Eeuw. De opbrengsten van het gala komen ten goede aan een uitgebreid sportproject in de Amsterdamse Bijlmermeer.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari