&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Europese titel hockeyvrouwen

In het hol van de leeuw grijpen de Nederlandse hockeyvrouwen de Europese titel. In de finale in Keulen is Oranje voor 5000 toeschouwers met 2-1 te sterk voor Duitsland. Nederland behaalt daarmee een dubbele zege, want het Europees kampioenschap geeft meteen recht op deelname aan de Olympische Spelen in Sydney.


Mijntje Donners schreeuwt het uit na haar schitterende winnende treffer in de finale tegen Duitsland. Oranje is Europees kampioen. FOTO: EPA

In feite speelt Nederland op het EK slechts twee 'echte' wedstrijden. De poulewedstrijden stellen niet veel voor, gezien het doelsaldo van Oranje: 41 voor en nul tegen. In de halve finale ondervindt de ploeg voor het eerst enige weerstand van betekenis in Engeland. Dilianne van den Boogaard (met de winnende treffer) en keeper Clarina Sinnige (met een aantal fantastische reddingen) helpen Oranje aan de finaleplaats.

In de eindstrijd laat Nederland zien dat het behalve goed hockey ook karakter in de ploeg heeft. Na een 1-0 achterstand vecht de ploeg vol zelfvertrouwen vor de gelijkmaker. Dilianne van den Boogaard zorgt voor die treffer. Zij wordt ook topscorer van het toernooi met elf treffers. Mijntje Donners schiet Oranje uiteindelijk naar de titel met een schitterend diagonaal schot.

Donners heeft de smaak meteen goed te pakken. ,,We gaan in Syndey ook voor goud, want we weten nu langzamerhand wel wat het is om finales te winnen'', roept ze na haar winnende treffer.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari