&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Juliana negentig jaar

Prinses Juliana wordt negentig jaar. Een uniek kroonjaar, dat extra glans aan de Koninginnedag geeft.


Het Nederlandse volk heeft Juliana als een 'Moeder des Vaderlands' in het hart gesloten. Niet in het minst omdat zij altijd wars van koude drukte is geweest, maakte zij zich enorm geliefd.

De prinses viert haar verjaardag in familiekring. Eerder dit jaar liet zij al in een zelf opgestelde brief weten dat zij zich voorgoed uit het openbare leven terugtrekt. Gezien haar leeftijd vindt zij het welletjes. Tijdens haar lange leven heeft Juliana sowieso altijd op de bres gestaan om haar privacy en die van haar gezin te beschermen.

Juliana heeft een moeilijk jaar achter de rug. Zij brak haar heup bij een val en kampte met de naweeën van de daaropvolgende operatie. Ook had zij last van lichte hartritmestoornissen. Inmiddels is de prinses weer redelijk hersteld en geniet zij een goede gezondheid. Met het bereiken van de 90-jarige leeftijd is Juliana veruit de oudste Oranje die ooit heeft geleefd.

Als geen ander lid van de koninklijke familie wist Juliana zich bij miljoenen Nederlanders geliefd weten te maken. Deze diepe genegenheid vond haar oorsprong in haar eenvoud, menselijke betrokkenheid en het voortdurend besef van de zwaarte van haar taak, die zo'n sociaal gezicht aan Juliana's koningschap (1949-1980) gaven.1996-1999 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail:
redactie@telegraaf.nl

december november oktober september augustus juli juni mei april maart februari januari