&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


SEPTEMBER


Orkaan Georges zaait terreur

MIAMI - Drie bewoners van Key West voor de kust van Florida zoeken een veilig heenkomen wanneer orkaan Georges voorbij raast.

De verwoestende orkaan raast vanuit het Caribisch gebied via Midden-Amerika naar de zuidoost-kust van de VS.

Sint Eustatius, Saba, en Sint Maarten worden als eerste getroffen. Op Saba worden honderd van de driehonderd woningen verwoest. "De infrastructuur ligt plat, sommige mensen huilen de hele dag omdat ze alles kwijt zijn," zegt de geëmotioneerde gezaghebber van het eiland Sidney Gorton.

Het kabinet stelt vijf miljoen gulden noodhulp beschikbaar. Het is bestemd voor de talloze eilandbewoners die dakloos zijn geworden en niet zijn verzekerd.

Nadat drie jaar eerder de orkaan Luis een miljard gulden schade aanrichtte zijn de verzekeringspremies op het eiland zo hoog opgeschroefd dat veel bewoners ze niet meer kunnen opbrengen.

De Dominicaanse Republiek en Haïti worden het zwaarst getroffen. In de twee landen vallen meer dan 300 doden. Tienduizenden mensen worden dakloos. In Puerto Rico komen elf mensen om, in Cuba vijf.

De zuidelijke staten van de VS zijn gewaarschuwd. Duizenden toeristen op de eilanden voor de kust van Florida worden geëvacueerd. Miljoenen mensen slaan op de vlucht voor overstromingen in de staten Mississippi en Alabama.

FOTO: APHET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf