&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


MAART


Arnhem krijgt superstadion

ARNHEM - Met een spectaculaire lasershow wordt het nieuwe stadion Gelredome in Arnhem geopend. Ruim 26.000 toeschouwers (uitverkocht) zijn present.

Een voorproefje van de opera Aïda, die later in het stadion wordt uitgevoerd, een show waarin de toekomstige evenementen worden uitgebeeld en een optreden van Lee Towers maken het spektakel compleet.

Vitesse, dat in het stadion voortaan zijn thuiswedstrijden speelt, vergroot de feestvreugde door in de eerste wedstrijd op de nieuwe grasmat NAC met 4-1 te verslaan.

Het stadion is voorzien van de modernste snufjes. Behalve het dak dat boven het veld kan worden gesloten heeft het ook een verschuifbare grasmat.

Teflon schoentjes zorgen ervoor dat de 11 ton wegende bak, waarin de grasmat ligt, kan worden weggeschoven. Voor deze constructie, die uniek is in de wereld, is gekozen om de problemen te vermijden die de Amsterdam Arena heeft met de grasmat.

De grasmat wordt naar buiten geschoven als het stadion voor andere evenementen dan voetbalwedstrijden wordt gebruikt. Onder de bak komt dan een betonnen vloer te voorschijn waarop het publiek van popconcerten en dergelijke kan staan en het gras niet wordt beschadigd.HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf