&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


JULI


Linda, Roos en Jessica stoppen

AALSMEER - Honderden fans juichen maar sommigen kunnen ook hun tranen niet verbergen als Linda, Roos en Jessica in ShowbizCity hun afscheidsoptreden geven.

Babette van Veen, Guusje Nederhorst en Katja Schuurman (zoals de drie echt heten) vinden de druk van het optreden met de groep te groot geworden.

"We hebben wel ervaren hoe het is om een Spice Girl te zijn. Je hebt gewoon geen eigen leven meer en dat vinden we toch alle drie het belangrijkste", zegt Babette.

De Goede Tijden, Slechte Tijden-actrices namen 2,5 jaar geleden als een 'geintje' het plaatje Ademnood op. Het werd een onverwachte mega-hit, waarvan 120.000 exemplaren over de toonbank gingen. Sindsdien scoorden zij verschillende gouden platen.

De drie gaan nu hun eigen weg. Babette stapte al eerder uit de tv-serie en gaat een rol spelen in de film Nachtvlinder van haar vader Herman van Veen. In september gaat ze trouwen met Avro-presentator Bas Westerweel.

Ook Katja Schuurman verruilt GTST voor het witte doek. Zij is bezig met een film van Jos Stelling. Verder is ze een van de sterpresentatrices op de Amerikaanse muziekzender MTV. Guusje Nederhorst blijft GTST trouw.

Dat wil niet zeggen dat ze elkaar uit het oog verliezen want dankzij de groep zijn de meiden dikke vriendinnen geworden of zoals Babette zegt: "We hebben samen zoveel meegemaakt, dat schept een band die nooit verloren zal gaan."HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf