&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


JANUARI


Koningin viert 60ste verjaardag

AMSTERDAM - Wang aan wang dansen koningin Beatrix en prins Claus tijdens het galabal in het Paleis op de Dam ter ere van de zestigste verjaardag van onze vorstin. De Koningin is het stralende middelpunt van de vele festiviteiten.

Ook Emily Bremers, de vriendin van prins Willem-Alexander, is op het bal aanwezig. Haar openlijke entree geeft voor het eerst een officieel tintje aan haar tot nu toe goed afgeschermde relatie met de 30-jarige kroonprins.

Een groot aantal koninklijke gasten uit heel Europa, onder wie de Britse prins Charles, woont het feestweekeinde bij. Ook de Spaanse koning Juan Carlos en zijn echtgenote Sofia, die hartelijke banden met ons koninklijk paar onderhouden, laten ondanks nieuwe ETA-terreurdaden geen verstek gaan. Zij vliegen speciaal naar Nederland om bij de lunch in Paleis 't Loo in Apeldoorn aan te zitten.

Het feestprogramma behelst verder onder meer een balletvoorstelling, een bezoek aan een expositie in het Kröller Muller museum, een dienst in de Amsterdamse Westerkerk en een boottocht met een radarboot over het IJ. Tijdens het weekeinde doet zich geen enkele wanklank voor.

De Koningin ontvangt vanuit de gehele wereld welgemeende felicitaties van onder anderen president Mandela van Zuid-Afrika, oud-burgemeester Kollek van Jeruzalem en president Havel van Tsjechië.HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf