&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


FEBRUARI


De Courant Nieuws van de Dag verschijnt voor het laatst

AMSTERDAM - Een van de oudste kranten van Nederland, De Courant Nieuws van de Dag, verschijnt voor het laatst. De uitgever van de krant, Holdingmaatschappij De Telegraaf ziet zich na 105 jaar genoodzaakt te stoppen met het dagblad, dat in en om Amsterdam een begrip was.

Telegraaf-directeur Van Aken spreekt van een emotionele beslissing. "Maar de kosten hebben de baten inmiddels ingehaald. De exploitatie is niet langer verantwoord."

Een emotioneel moment voor journalist Ún lezer: de laatste editie van De Courant Nieuws van de Dag wordt opgemaakt. Na 105 jaar blijkt de exploitatie financieel niet meer verantwoord.

Het Nieuws van de Dag werd al in 1870 opgericht. Later werd deze krant gekocht door De Courant (opgericht in 1893) en trad daarmee toe tot de Telegraaf-familie.

Onder de titel De Courant Nieuws van de Dag waren de samengevoegde kranten tot 1982 een landelijk dagblad. In dat jaar werd besloten tot concentratie op Amsterdam en directe omgeving.

De Courant Nieuws van de Dag verscheen als enige Nederlandse krant in een ochtend- en een middageditie, met een oplage van 53.000 exemplaren. Vanaf 16 februari wordt de krant samengevoegd met zijn grote broer De Telegraaf.HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf