&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


DECEMBER


Ajax zet Olsen op straat na uitschakeling

AMSTERDAM - Drie dagen na de uitschakeling voor de kwartfinales in de Champions League (Porto-Ajax 3-0) zet Ajax trainer Morten Olsen op straat. De Deen wordt opgevolgd door zijn assistent Jan Wouters.

Het non-actief van Olsen, die Ajax een seizoen eerder nog naar de landstitel en de beker leidde, komt niet als een verrassing. Ajax piept en kraakt al weken en heeft in 17 duels al 19 punten gemorst. In navolging van de Barcelona-fans, die in stadion Nou Camp Louis van Gaal weghonen, zwaaien de Amsterdamse fans in de Arena met witte zakdoekjes, ten teken dat Olsen zijn biezen moet pakken.

Morten Olsen vertrekt bij Ajax, teleurgesteld dat hij na een succesvol seizoen niet meer krediet kreeg.

Een week na het ontslag geeft Olsen een persconferentie. De kritiek die gebroeders De Boer uitten op de trainer om een transfer naar Barcelona te forceren was voor Olsen het begin van het einde. "De keuze tussen blijven of het vertek van De Boertjes was een keus tussen pest en cholera. Blijven ze, verlies je je geloofwaardigheid, stuur je ze weg, dan ben je de boeman".

Olsen is de tweede trainer binnen een week die wordt ontslagen op het hoogste voetbalplatform van ons land. Vijf dagen eerder zet Sparta Hans van der Zee aan de dijk omdat de club wekenlang niet meer wint.

De Graafschap blijft niet achter. Trainer Fritz Korbach en de club uit Doetinchem verbreken de verbintenis nadat de resultaten tegenvallen.HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf