&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


AUGUSTUS


Gay Games lopen
uit op Pay Games

AMSTERDAM - De Gay Games liggen voordat ze beginnen al aan het infuus. De gemeente Amsterdam redt de internationale homo-spelen, door de schuldeisers vlak voor de opening een garantie van uiteindelijk ƒ7 miljoen te geven.

Was dit niet gebeurd, dan had het evenement niet van start kunnen gaan. Aan de Gay Games doen 15.000 mensen mee uit 66 landen. Volgens een voorzichtige schatting is met de organisatie ƒ100 tot ƒ150 miljoen gemoeid.

De spelen zelf zijn een groot succes en een wereldwijde reclamecampagne voor de hoofdstad. De spectaculaire opening in de Arena, de carnavaleske Canal Parade in de grachten, de sportieve hoogtepunten en een week lang feest in de binnenstad zijn hiervoor de ingrediënten.

Honderdduizenden mensen bekijken op de openingsdag van de Gay Games de Canal Parade door de Amsterdamse grachten

Na de spelen trekt de rook rond de financiële puinhopen een klein beetje op. Hoofdverantwoordelijke voor het schandaal is de vlak voor de spelen afgetreden directeur Marc Janssens. Maandenlang heeft hij het bestuur van de Stichting Gay Games aan het lijntje weten te houden met de belofte dat het allemaal wel goed zou komen.

Zijn geloofwaardigheid komt verder onder druk te staan als blijkt, dat hij officieel in het mondaine skioord Verbier in Zwitserland woont, zijn inkomsten daar laat uitbetalen en hij bij de ABN Amro en de Belastingdienst een privéschuld heeft van ƒ4,5 miljoen.

Bij de gemeente stromen na afloop van de spelen de rekeningen van crediteuren binnen, waardoor het beeld wordt versterkt dat de Gay Games één grote grabbelton zijn geweest.HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf