&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


AUGUSTUS


Bill Clinton geeft affaire met Monica Lewinsky toe

WASHINGTON - Het lijkt zo'n hecht gezin, maar de familie Clinton maakt een ongekende crisis door. President Bill Clinton van de Verenigde Staten bekent uiteindelijk, na zeven maanden hardnekkig te hebben gelogen, dat hij wel degelijk met oud-Witte Huis-stagiaire Monica Lewinsky heeft gescharreld.

De waarheid komt keihard aan bij echtgenote Hillary, die al die tijd pal achter haar man heeft gestaan. De lichaamstaal op de foto spreekt dan ook boekdelen: op vakantie na Clintons seksbiecht loopt Hillary niet naast Bill, maar naast hun dochter Chelsea. Chelsea op haar beurt mag dan wel de hand van haar vader vasthouden, zij leunt over naar haar moeder. Beiden houden afstand van hem.

Clinton moet wel eieren voor zijn geld kiezen, want Monica Lewinsky geeft volledige openheid van zaken nadat openbaar aanklager Kenneth Starr haar immuniteit verleent. In haar nieuwe status van kroongetuige onthult de nu 25-jarige Lewinsky tegenover de Grand Jury, die moet beslissen of er reden is om Clinton juridisch aan te pakken, circa tien seks-sessies in het Witte Huis.

Tijdens een historisch video-verhoor geeft Clinton toe dat hij een "ongepaste fysieke relatie" met Monica Lewinsky heeft gehad. Daarna betuigt hij een aantal keren op verschillende manieren spijt.HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf