&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


AUGUSTUS


Volksoploop bij nachtverkoop nieuwe Borsato

AMSTERDAM - Marco Borsato zorgt voor een nachtelijke volksoploop als de verkoop van zijn nieuwe cd De Bestemming in 350 plaatsen in het land 's nachts om twaalf uur begint.

Het openbaar ministerie heeft de dag ervoor getergd gereageerd op de geplande verkoopstunt omdat de deelnemende winkels door 's nachts open te gaan de sluitingstijdenwet overtreden.

De meeste platenzaken nemen het risico van een boete echter voor lief en openen middernacht hun deuren. Andere zaken verzinnen stunts om de wet te omzeilen. In Alphen aan den Rijn houdt de Free Record Shop in een café een veiling van een paar honderd Borsato-cd's.

Zanger Marco Borsato wordt in het holst van de nacht door handtekeningenjagers bestormd.

Een andere zaak biedt in een pizzeria de 'Pizza Marco' aan voor vier tientjes. Verschillende platenzaken zijn uitgeweken naar naburige cafés en verkopen Borsato-biertjes voor ƒ44,95 per glas.

De ster zelf reist dezelfde nacht met een speciale trein van Den Bosch, via Utrecht naar Amsterdam om op de stations zijn cd te signeren. In Utrecht moet de signeersessie even worden stilgelegd omdat het gedrang te groot wordt.

Het warenhuis in huishoudartikelen Blokker haalt zich de woede van de platenbranche op de hals door de cd voor ƒ34,95, een tientje goedkoper dan de platenzaken, aan te bieden.

Een woordvoerder van Free Record Shop noemt het een lage streek. "Ze bieden de cd aan tegen inkoopprijs in de hoop dat de klanten ook nog met een bloempot onder hun arm de deur uitgaan. Wij zullen er niet aan onderdoor gaan, maar voor kleinere bedrijven kan dit funest zijn."HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf