&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


APRIL


Granaat doodt twee kinderen in A'dam

AMSTERDAM - Een ongekend drama kost twee kinderen, Othman Zarouali (6) en Khalid Lemqaddem (8), in Amsterdam-West het leven.

De twee jochies van Marokkaanse afkomst vinden in de bosjes nabij een speeltuin een granaat van Joegoslavische makelij. Spelenderwijs halen zij de pin eruit, waarna het projectiel voor een supermarkt aan de Albert Neuhuysstraat explodeert. Zij zijn op slag dood.

Drie andere kinderen die met Othman en Khalid meelopen, haken af vlak voordat de granaat ontploft.

Bewoners van de wijk Slotervaart/Overtoomseveld leven intens mee met de nabestaanden. De plek des onheils verandert in een bloemenzee. Bovendien zamelt de buurt geld in om zowel de begrafenissen in Marokko als de reiskosten van de familie te kunnen bekostigen. Honderden vrienden en familieleden wonen de teraardebestellingen in Oujda bij.

Khalids ontroostbare vader M. Lemqaddem zegt alle steun hartverwarmend te vinden. "Dat is het mooie van Nederland. Maar mijn zoontje krijg ik er natuurlijk niet mee terug. En hij was nog zo'n klein kind..."

De Amsterdamse politie looft een beloning van ƒ15.000 uit voor de tip die leidt tot aanhouding van degene die de handgranaat heeft neergelegd of in zijn bezit heeft gehad. Hoewel dit een stroom van bruikbare tips oplevert, komt het onderzoek muurvast te zitten.HET JAAR 1998

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni


Juli Augustus September Oktober November December

Sportjaar 1998

Spraakwater 1998

Overleden in 1998

© 1998 De Telegraaf-i / Dagblad De Telegraaf