" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">
4 januari 1997
Prominente rijders

LEEUWARDEN, zaterdag

Behalve 'gewone' toer- en wedstrijdrijders rijdt ook een aantal 'prominenten' de Elfstedentocht. Zoals acteur Manfred de Graaff en oud-schaats(t)ers Atje Keulen-Deelstra. In het FEC schreef De Graaff zich gisteren al vroeg in.

Ook Keulen-Deelstra waagt zich aan de Elfstedentocht. De oud-wereldkampioene op de schaats raakte begin december gewond bij een auto-ongeval en belandde in het ziekenhuis. De boerin uit Jirnsum botste in de buurt van haar woonplaats op een koe. Het dier overleefde het ongeval niet. 'Us Atsje' hield er een hersenschudding aan over.

De Graaff, bekend van de serie Zeg 'ns Aa, begint vandaag aan zijn derde Elfstedentocht. Door de zware weersomstandigheden wist hij in '63 de finish in Leeuwarden niet te halen. In '85 en '86 was dat geen probeem. De Graaff, in het verleden ploegleider van het marathonteam Puma, was bijna niet in de vijftiende editie van de tocht der tochten van start gegaan. ,,Volgende week sta ik elke dag in de Amsterdamse Stadsschouwburg. We voeren dan het toneelstuk De Twaalf Gezworenen op.''