&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Terug

Rijksmuseum voor ƒ445 miljoen verbouwd

DEN HAAG - Het Rijksmuseum moet de komende jaren een totale metamorfose ondergaan, waardoor het meer internationale allure krijgt. Voor een totale verbouwing van het museum is tot 2007 een bedrag van ƒ445 miljoen beschikbaar.

Eerder al gaf het kabinet ƒ100 miljoen bij wijze van 'millenniumcadeau' aan de Nederlanders. Het is de bedoeling dat het gebouw wordt teruggebracht in de oude staat van 1885, maar dan wel op een moderne manier. De architect moet nog worden gekozen door een speciale commissie. Er dingen beroemde Nederlandse en internationale architecten mee.

Museumdirecteur R. van der Leeuw streeft ernaar om voorzieningen te laten bouwen voor jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. "We gaan het Rijksmuseum in topconditie brengen", aldus een trotse Van der Leeuw. "Het gebouw is dichtgeslibd. We hebben bijna een miljoen voorwerpen verzameld. Het is een soort labyrint geworden."

Het is de bedoeling dat de binnenplaats van het Rijksmuseum wordt leeggehaald en dat alle kantoren verdwijnen. De structuur moet in ieder geval zo worden dat het daglicht weer naar binnen kan.

Terug

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl