&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Terug

Rampenbestrijders krijgen extra geld

DEN HAAG - De rampenbestrijders in ons land, waaronder de brandweer en de geneeskundige diensten, krijgen meer geld om te oefenen en personeel op te leiden. Het kabinet trekt hiervoor de komende jaren ƒ25 miljoen extra uit. Van dit bedrag is ƒ5 miljoen blijvend en de rest eenmalig.

Verder kunnen de diensten die explosieven opsporen en opruimen, een ƒ35 miljoen hoger budget tegemoet zien. Door een aantal grote projecten, zoals de de aanleg van de HSL-Zuid, Vinex-locaties en het verbeteren van de dijken, moet er veel vaker naar explosieven worden gezocht.

Volgens staatssecretaris Gijs de Vries (Binnenlandse Zaken) zijn de extra middelen voor de rampenbestrijding hard nodig nu het risico van ongevallen flink is gestegen, onder meer door de toegenomen verkeersdrukte.

"Het oefenen is een van de achillespezen van de rampenbestrijding", aldus De Vries, die begin volgend jaar de luchtvaartterreinen in ons land wil verplichten om regelmatig te oefenen. Ook wordt er een landelijke databank opgericht met informatie voor rampenbestrijders. Verder komt er extra financiële steun voor het aantrekken van meer vrijwilligers bij de brandweerkorpsen.

Terug

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl