&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Terug

Digitale overheid rukt op

AMSTERDAM - De Nederlandse overheid zal in 2002 een kwart van de dienstverlening via internet laten plaatsvinden. Dit jaar zijn al extra impulsen gegeven aan het informatiebeleid in de openbare sector. Extra geld komt er voor gemeenten die burgers en bedrijven de mogelijkheid bieden elektronisch aanvragen te doen voor allerlei zaken.

Om gemeenten te stimuleren tot de opening van elektronische loketten wordt een prototype hiervan gepresenteerd. Verder zal de portalsite www.overheid.nl in een nieuw jasje worden gestoken. Daardoor kan de burger een betere dienstverlening worden geboden.

In de toekomst zal ook op meerdere plaatsen kunnen worden gestemd. Nu moet je nog naar een bepaalde school of een ander openbaar gebouw dat bij het stemformulier staat aangegeven. Tijdens de verkiezingen van 2003 zal een omvangrijk experiment hiermee worden gedaan.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken oriŽnteert zich verder op het stemmen via internet. Dat zou helemaal mooi zijn. Maar voordat het zover is, moeten nog heel wat knelpunten worden overwonnen.

Terug

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl