[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
ZINGENDE VROUWEN VAN WILLEM DE KOONING

Willem de Kooning (1904-1997) maakte dit kunstwerk in 1966.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

FLATS! Klieder met een beetje verf, geef er een naam aan en... een 'kunstwerk' is geboren (nou ja kunstwerk?) Een rommelig geheel met iets roods tussen de twee hoofden waar neuzen zouden moeten zitten? Niet mooi dus en gevoelens: afkeer.

Christa, Diemen

Het ligt in dit geval erg voor de hand, het zijn 'swingende dames'. Ik heb het idee dat het delletjes zijn, dames die zich niet direct houding weten te geven, met een glas champagne in de hand. Of de kunstenaar heeft zwaar zitten zuipen in dit geval.

G. van Rijk, Lelystad

Het leed van twee zingende vrouwen.

Anton van den Ham, Hoogeveen

Volgens mij is dit het portret van een nedergedaalde engel, die aan de drank is en helemaal aan lager wal is geraakt, ik zou me er nog wat steunende klanken bij kunnen voorstellen... maar zingende vrouwen... nee!

Tiny, Nijmegen

Wat een afschuwelijke schilderij, toen ik het zag kreeg ik de rillingen over mijn lijf. Noem je dat kunst? Die rotzooi is goed voor de vuilnisbak!

Sylvia Prins, Havelock North, New Zealand

I tried standing on my head to figure out this piece of 'art'. Even though de Kooning is an artist of note, I think that he tries to cover up his mediocrity by painting bizarre scenes like this. I wouldn't put this in the doghouse !

Elise, Huntington Beach, California

Ik denk dat ze vals zingen.

Joyce, Fontenay sous bois

In dit werk waarin lijnen en vormen in elkaar over lopen, lijken de beide figuren schuil te gaan achter hun eigen identiteit. De felgele kleur van het lange haar geeft er nog enige expressie aan, verder vind ik het een te abstract schilderij.

Loes, Deventer

Ik zou deze warboel graag begrijpen, of is dat niet de bedoeling. Wie zegt dat ze zingen?

L.J.A. de Witte, Apeldoorn

In tegenstelling van wat de voorstelling oproept bij oppervlakkige beschouwing, had De Kooning een mateloos respect voor vrouwen, dat bevestigd wordt door zijn expressionistisch kleurgebruik en daarnaast het beeld van de vrouw bevestigd; kleurrijk, boeiend en als muze een onuitputtelijk bron.

Arnold Nieuwendam, Amsterdam

Zingen is als brandend verlangen naar vuur die niet te blussen is.

Maureen van Haverbeke, Passendale

Zingen ze? Oh!! Laat deze drinkbeker aan mij voorbij gaan.

Iris, Zuidwolde

Krijg je er oordoppen bij?

Jan, Capelle aan den IJssel

Toen ik dit zag begon ik spontaan te lachen! De zangeres doet erg haar best maar ik hoor in gedachten alleen maar schreeuwerige valse noten. Dit is een pure karikatuur, zoiets kun je toch niet als serieus kunstwerk aannemen?

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Getuigt van een glanzende carrière op de kleuterschool. Benieuwd wat voor fantastische creaties er met boetseerklei en vingerverven te bewonderen zijn...

M. v.d. Berg, Nottingham, UK

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.