[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
BOOTE BEI AUFGEHENDER SONNE VAN MAX PECHSTEIN

Max Pechstein (1881-1955) maakte dit olieverfwerk.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Warm en kalmerend schilderij. Ik krijg er een beetje een vakantiegevoel bij. Zou heel mooi aan de muur boven m'n donkerblauwe bankstel staan.

Christa, Diemen

Het barkje uit de 'Old man and the sea...' Mooi kleurenspel van een beginnende zonsondergang?

Loes de Rek, Deventer

Een heel mooi vrolijk schilderij, prachtige kleuren, vol beweging, ik zou dit graag aan de muur hebben hangen omdat het zo'n optimisme uitstraalt!

Tiny, Nijmegen

Dit expressionistisch werk roept een soort romantiek op van voor dag en dauw er op uit voor het noodzakelijke levensonderhoud, maar ook zeker symbolische gevoelens, zoals nieuwe horizon, nieuwe kansen. Het anker, het zwarte vlaggetje vertalen de gevoelens van hoop en vrees. (Of gewoon een lekker geschilderd schilderijtje, mooi van kleur waar het prettig van is dichtbij te kunnen leven, zoals Pechstein het waarschijnlijk bedoeld heeft.) Heerlijk dat kunst ons de mogelijkheid biedt, om onze persoonlijke gevoelens er in kwijt te kunnen!

H. Certaine, USA

Schitterend! Perfecte harmonie en kleurbalans. Maar Dennis zou Dennis niet zijn zonder een minpuntje. In dit geval vind ik de schaduw onder de boot afgeraffeld. Verder... chapeau!

Dennis de Priester, Ridderkerk

Heerlijk 's morgens kijken naar die prachtige zonsondergang.

Betty, Purmerend

Vakantiegevoel in Portugal, dit bootje rustend en wachtend op de vissers in de ochtend. Een warm en kleurig schilderij, een beetje de stijl van Van Gogh.

G. Ledel, Huizen

Ooit een blauwe zon gezien? Is dit zonsopgang of zonsondergang. 't Zou zo van Van Gogh kunnen zijn. Overigens een heerlijk rustgevend schilderij. Waar wachten we nog op. Huppekee hengels erin en vissen maar.

Rob Leibbrand, Purmerend

Roept een warm en voldaan gevoel op, kortom: tevredenheid.

H. Vahrmeijer, Zoetermeer

Na vijf minuten kijken ben ik tot de conclusie gekomen dat kunst relatief en persoonlijk is, dit werk spreekt mij niet aan er zit geen goede kleurstelling en geen verhaal in, zelfs de zee straalt niets uit. Nee dan kijk ik liever naar een Monet, dan heb je nog tenminste het gevoel van lente :-)

Jacqueline, Landgraaf

Rust, wegdromen, zorgeloosheid. Maar ook: eenzaamheid en met die boot de zee willen oversteken naar de andere kant; verlangen.

Laura Wieling, Washington DC

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.