[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
VIA POPPEN AAN EEN KOORDJE VAN JAN MARTENS

Jan Martens (1943) maakte dit naïeve werk.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Mensen maken het voor zichzelf en anderen alleen maar extra moeilijk omdat ze via aangeleerde trucjes en niet vanuit hun gevoel met anderen omgaan. Het gaat geheel tegen de ´natuur´ in. De hond symboliseert hierin de natuur en vindt het ook wel best...

Richard, Tiel

Manipulative parents with submissive children. Even the dog has more freedom but just looks bored. Shades of a bygone era,today's kids are more independent.

Elise, Huntington Beach, CA

Door te spelen met deze poppen kan je ook je diepste gevoelens uiten. Een romantisch ogend schilderij met leuke kleuren en een prachtige liefdesboog.

G. Ledel, Huizen

Zij zouden graag zelf de touwtjes in handen willen houden, maar naar hun gezicht te oordelen laten zij zich zelf als marionetten gebruiken.

C. Gravenberch, Almere

Zo is het nou eenmaal. Een maal per 4 jaar komen wij in beweging en luisteren naar de kul van de twee die de touwtjes in handen hebben. Is het niet prachtig dat op dit moment de touwtjes wat verstrikt zijn. Rollenbollen om de meest ferme uitspraak te doen, wat nog meer verwarring schept. Kijk maar goed, alleen de poes denkt: mmm knor en rotzooi maar door. Ik wens u allen veel wijsheid en laat je niet leven.

R.C. Leibbrand, Purmerend

Prettige kleuren, leuk om naar te kijken. Komt wat kinderlijk over. Is dit misschien de vroegere variant van het praten over problemen binnen een huwelijk op therapeutische basis?

Albert, Utrecht

Een onbehagelijk gevoel overvalt me mij het zien van dit werk. Het symboliseert voor mij dat we waarde moeten hechten aan onafhankelijkheid... dus geef me een schaar en ik knip voor u het koordje door.

Christien Fraterman, Enschede

Een leuk, kleurig en speels schilderij met diepte en veel details. Ik kan er heel lang en graag naar kijken.

Christa, Diemen

Ik word altijd een beetje kriebelig van dit soort taferelen weet niet precies waarom maar het voelt middeleeuws en die periode trekt me niet.

Anneke Izeboud, Middelburg

Wie heeft hier de meeste touwtjes in handen? Dit werk heeft veel weg van een fleurige kindertekening. Kunst, nou nee…

Loes, Deventer

Poppenvrouwtje tegen poppenmannetje: "Kan ik even met je praten?" Je gevoelens uiten is makkelijker als je de touwtjes in handen hebt.

B.P. Fruneaux, Zaandam

Mensen verbergen zich dikwijls achter hun persoonlijkheidsmasker. Hun ware persoon komt slechts dan naar buiten, wanneer ze de touwtjes niet meer in handen hebben.

Jeroen, Groningen

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.