[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
DETAIL VAN PICNIC IN MAY VAN PÁL SZINYEI MERSE

Pál Szinyei Merse (1845-1920) maakte dit werk in 1873. Hungarian National Gallery, Budapest.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Zo was en is het nog steeds met de geneugten van het leven, een koel drankje in de natuur samen met je partner op de oude dag.

G. Ledel-v.d. Laan, Huizen

Het houdt direct m'n aandacht gevangen, wacht als het ware tot de man zich opricht, zou de rest van het schilderij willen zien, mooi en vol leven!

Tiny, Nijmegen

Dit zie ik graag, iemand die effectief en simpel de zaken aanpakt. (Wijn koelen in een plas water.) Wij kunnen hier veel van leren, anno nu. Alles moet nu ingewikkeld, duur en bijzonder, de wijn smaakte in die dagen net zo lekker en de Picnic slaagde net zo goed.

G. van RIjk, Lelystad

Ik heb zo'n zin in een koel wit wijntje samen met haar. Deze heb ik ingegraven in het moerassig veldje dat ik vanmorgen ontdekte. Het leven is toch verrukkelijk!!

Mevrouw Baalman, Wijk bij Duurstede

Zijn schoenen zijn zo mooi en glimmend....hij zit zeker bij een park midden in het stad in plaats van 'country side'. Is dat een lege fles in zijn handen?

A.M. Suvanto, Fuengirola

Zo te zien is een ding zeker: in 1873 waren er geen koelboxen. Lekker primitief op een zondag met de familie op stap. En... wie is toch die man die elke zondag het bier (of de wijn) uitschenkt?

Rob Leibbrand, Purmerend

Een warme zomerse dag, waarop de man in het zondagse pak in een naburig park zijn vrije middag doorbrengt met een vriendin. De witte wijn is niet zo koud als hij wenst, het water is lauw. De strooien hoed biedt evenmin enige bescherming tegen het felle zonlicht, eigenlijk vind hij het oervervelend om zijn tijd hier aan te besteden...

Loes de Rek, Deventer

Het Victoriaanse tijdperk... Ik zou zo willen kruipen in dit schilderij.. Even deze meneer z'n hoed willen lichten; zo van, wie o wie schuilt toch achter deze mysterieuze (minnaar..???) Dagdromend over deze edele heer… Terwijl hij het wijntje uitzoekt, geniet ik van een overheerlijke tros druiven en -who knows- what more? Zucht, zwijmel... so romantic…

M. Wong Loi Sing, Dordrecht

Iemand begraven en hem een biertje meegeven.

B. Kornman

Eenzame man die milieuvriendelijk is.

Cicely, Vught

Door mijn wimpers de felblauwe lucht zien, die dan weer buiten sluiten met mijn oogleden als een oranje scherm. Zoemende insecten en het zonnetje op mijn gezicht. Dit is een héérlijke dag...

Annelou Dierickx, Heemstede

Bij de picknick op een warme dag heb je koude dranken nodig! Verder vind ik dit maar een saai werk, maar wel realistisch.

Dennis, Amersfoort

Hadden ze toen al doppen voor flessen?

Iris, Zuidwolde

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.