[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
WINTERGEIST VAN FRIEDRICH HUNDERTWASSER

Friedrich Hundertwasser (1928-2000) maakte dit in 1966.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Een mismaakte kindertekening!

T. v.d. Weerd, Amsterdam

Een inktvis geest daalt neder in een wit landshap. Het schilderij spreekt niet aan en is zeker niet spectaculair. Wellicht als de inktvis gaat spuiten als contrast op het sneeuw.

G. van Rijk, Lelystad

Die rode ogen brrrr, griezelig.

Des_s_tiny, Alphen a/d Rijn

Het gezellig met elkaar in een flatgebouw wonen is voor deze schilder niet echt gezellig geweest!

Tiny, Nijmegen

Winterpsychoot.

Winny Gevers, Spijkenisse

Zo rond de kerstdagen zou je denken: ik zie maar één wijze uit het oosten. Of is het een inktvis met al die bubbeltjes? In ieder geval genoeg verwarrend om in de war te geraken.

R.C. Leibbrand, Purmerend

Het lijkt wel op een tekening die mijn nichtje van 11 mij laatst gaf, net zo simpel en net zo'n trieste weergave van het weer.

Martijn Kuiken, Zwolle

Walgelijk, wat een walgelijk schilderij. Laat hij het water dat in zijn naam voorkomt maar gebruiken om dit doek schoon te maken. Bah, wat een naar schilderij!!!

Iris, Zuidwolde

Op de een of ander manier maakt deze afbeelding me wel hongerig. Ergens verstopt in de afbeelding zie ik een lekker bord gehaktbal, in tomatensaus, en gebakken frietjes, een snijboon en flink wat poedersuiker. Hmm...

Abigail Meier, Rotterdam

De bedreigende Babylon.

J.G. Taal, Den Haag

Ja, zo stel ik me precies een wintergeest voor. Een deprimerend geheel.

Christien, Zaandam

In eerste instantie dacht ik: "Brrr koud, misschien krijgen we dit jaar een witte kerst." Eer ik bewust was van wat ik dacht, deed het schilderij mij denken aan een tekenfilm (hoe die heet weet ik niet meer), over wezentjes die onder water leven. :) Geen negatieve gevoelens of dergelijk.

Mammy, Den Haag

In een woord: afgrijselijk!!

Henk, Hoorn

Er was een winter met de gerimpelde, breide en donkere gezicht. Uit haar ogen stroomden warme tranen. Zij was vruchtbaar, sterk en eenzaam. Ze heeft het licht achter zichzelf gelaten. Nu is ze rustig, zorgeloos en sterker dan ooit. Haar volgeschreven dagboek ligt op de grond. Zij is de ster en je kunt har niet met een driedimensionale, aardse lichaam gaan vergelijken. De film is al afgelopen. Het leven gaat door.

Maria Tucak, Berlicum

Inktvis in de sneeuw?

Nico de Rijk, Haarlem

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.