[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
THE RUNAWAY VAN NORMAN ROCKWELL

Norman Rockwell (1894-1978) maakte dit in 1958.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Een verschrikkelijk 'lief' schilderij. De barkeeper en de agent hebben zo te zien alle begrip voor 't ventje! Een leuk schilderij om in een politiebureau te hangen!

Christien Fraterman, Enschede

Wat een heerlijk, vredig nostalgisch geschilderd schilderij. Het manneke die de wijde wereld in wil trekken, en de aandoenlijkheid van die smoeltjes van de beide volwassenen. Ik had dat goofie kunnen zijn, wel met rokje. Als meisje wilde ik ook al het grote avontuur en de wijde wereld in. Over deze prent zou ik een boek kunnen schrijven... maar dat doe ik maar niet.

Nicolette Franken, Hilversum

Grappig voor de historici, zeer oud beeld uit ver vervlogen tijden. De jonge burger keek op tegen het gezag, nu is het andersom. De jonge lieden kijken letterlijk en figuurlijk op de agenten neer. (Ze zijn ook een stuk groter, zodat de agent tegen hun op moet kijken.) Toch wel jammer, want anno nu zit de hermandad met een probleem en niet het jochie.

G. van Rijk, Lelystad

Op het eerste gezicht 'mannen onder elkaar' maar schijn bedriegt, want de houding, blik en teerheid van het jongetje spreekt boekdelen over een mensje die zijn 'gewone' jeugd niet zal ervaren.

P. Feenstra

Three of a kind: Stoer/kwetsbaar.

Nell Meassen, Bergen

Een prachtig warm schilderij, wat begrip uitstraalt en acceptatie... allemaal kennen we het weg willen lopen... of je nu klein bent of groot... geweldig hoe het begrip hiervoor uitgebeeld is… een schilderij waar ik lang naar kan kijken, me doet denken dat het leven goed is.

Tiny, Nijmegen

Heel ontroerend.

Nanda Knolle, Purmerend

Dit doet me jammer genoeg denken aan Gerard Reve en zijn levenspartner, het jongetje laat iets zien...

Willem Windjes, Utrecht

Dit kunstwerk straalt één en al kindvriendelijkheid uit. Het laat een beeldend tafereeltje zien van een weggelopen jongetje, op zoek naar het grote avontuur. Oom agent vraagt het jongetje, wat hij hier zo helemaal alleen doet in het café. De barkeeper volgt aandachtig het gesprek. Uiteindelijk zal de agent het jongetje weer naar huis brengen. Maar eerst krijgt het ventje nog een glas limonade van de aardige man achter de bar.

Cobi Dijksterhuis-Smit, Vollenhove

Zelfstandigheid.

R.C. Leibbrand, Purmerend

Heb ik problemen thuis en mijn ouders moeten werken, waar moet ik heen daarom probeer ik op deze wijze mijn probleem uit te aan de wereld, weet jij waar mijn papa en mama zijn?

Eugenie Hitipeuw, Breda

Een vertederd gevoel. De politieagent en 'barman' lijken aandachtig te luisteren naar de kleine jongen terwijl de politieman toch ook een beetje streng naar hem kijkt om hem duidelijk te maken dat het eigenlijk niet kan wat hij doet.

Anita Rietveld, Zoetermeer

Gezelligheid kent geen tijd!

Ruth Zogg, Haarlem

Groot worden

Flora, Den Haag

Goedbedoelde bezorgdheid vanuit beroep en als mens.

Annemieke, Eindhoven

Allicht roept dit een beeld op van: "hallo ik zoek een plekje waar ik schuilen kan. Geborgenheid en moederliefde. Daar ben ik ook uit gekomen en pappa is op tweede plaats voor mij. Ik wil nu leven en leren en meneer naast mij: alvast bedankt voor het drinken en eten daaaag ik ga!"

Joey Boeren, Tilburg

Een barman, een politieman met wapen die met een tedere uitdrukking op hun gezicht kijken en luisteren naar een onschuldig kind. Veel inhoud. Grote kunstenaar.

Jacky Westdorp, Wuustwezel

Gevonden wat je zocht, hoeveel mensen overkomt dat?

Auke, Groningen

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.