[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
NU DANS UN JARDIN VAN PABLO PICASSO

Pablo Picasso (1881-1973) maakte dit werk in 1934.

Heeft u zich ooit in de ander verloren?

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Ik denk dat een vrouw aan het genieten is van het fruit.

Ron Boek, Delier

Het lijkt op een olifant.

Martine, Utrecht

Het is alsof de man wegzakt in de verleidelijke schoonheid van de vrouw.Net als drijfzand, je glipt weg, je voelt angst je ziet je leven aan je neus voorbijgaan je verzet je maar het heeft geen zin je einde is nabij.

Feyza Ceritli, Rotterdam

Als hij het doek een kwartslag had gedraaid had ze er beter opgepast. Had het nog iets geworden. Toch wel kunsig alles d'r op, d'r in en d'r an.

Rob van K. Rijswijk

Picasso heeft grote kunstwerken gemaakt, een kei van een artiest, maar dit werk is zoals veel van zijn werken moeilijk te doorgronden. Huilen of lachen? In dit werk verlies ik mijzelf.

Jacky Westdorp, België

Mooi schilderij maar aangezien ik me bezighou met literatuur over niet zulke vrolijke maatschappelijke verschijningen doet dit schilderij me ook denken aan een slachtoffer van seriemoordenaar Dahmer die helemaal in de kreukels ligt, de paarse kleur doet vermoeden dat de rigor mortis al lang begonnen is.

Herman Tighelaer, Utrecht

De vrouw op het schilderij wacht volgens mij op warme zonnestralen, ze ziet nl. paars van de kou ;-) Wel een schilderij waar ik mijn hart aan zou kunnen verliezen.

Christien F., Enschede

Heb lang naar het beeld gestaard...maar kan er niks zinnigs over zeggen.

Barbara, Hilversum

Mijn eerste reactie bij dit kunstwerk? "Wat ruist daar door het struikgewas?? Het is een... een... Tja ik weet het ook niet. Nogal een 'vaag' gebeuren"

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Net als de vorige afbeelding: Naakt in natuur alleen zonder de mannelijke gluur, dus veel van het zelfde, veel van niets. Veel van niets is trouwens weer kwaliteit in onze simpele ogen, denk maar aan zee, woestijn, toendra's enz.

G. van Rijk, Lelystad

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.