[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
THE DREAM VAN HENRI ROUSSEAU

Henri Rousseau (1844-1910) maakte dit olieverfwerk in 1910. The Museum of Modern Art, New York.

Het leven zit vol verrassingen.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Ik vind het een betoverend mooi schilderij. De kleuren zijn prachtig, intensief en rijk geschakeerd. De schilder heeft oog voor details. Als ik hem was geweest, had ik de vrouw geschilderd in een lavendelkleurige japon, van een mooie soepele stof, die in zachte plooien om haar welgevormde lichaam was gedrapeerd. Dan was het schilderij in mijn ogen volmaakt geweest.

Cobi Dijksterhuis-Smit, Vollenhove

Ja, jammer dat er altijd alleen maar naakte vrouwen als verrassing worden gepresenteerd. Waarom nu niet eens een welgeschapen man als verrassing? Dit zal voor vele mannen een aangename verrassing zijn, maar ik val niet op vrouwen, dus had de verrassing voor mij nog aangenamer kunnen zijn.

Iris, Zuidwolde

Rust,natuur en welzijn.

Jo Brijker, Heerlen

Prachtig schilderij! Eva in de vroege avond heerlijk relaxend in het paradijs.

Monique Bas, Alkmaar

Al voel jezelf af en toe in een notendop zitten dit schilderij geeft je het gevoel de wereld ben jij.

Dorien Holtslag, Doetinchem

Bij verrassingen denk ik aan: blijheid, openheid, licht. Ik vind dit een afschuwelijk schilderij, donker en fantasieloos.

Mariëtte van Dongen, Rijswijk

De stijl is erg Balinees. Maar goed, beter goed gejat dan slecht zelf verzonnen. Qua inhoud en voorstelling, weer het eeuwen oude lied: een naakte vrouw bespied. In dit geval niet door mannen maar door echte wilde dieren met manen.

G. van Rijk, Lelystad

Het leven zit vol verrassingen... en deze jungle ook, alleen lijkt de vrouw op de sofa bang te zijn voor deze 'mooie' verrassingen die de natuur herbergt. Echt iets van deze tijd, sommige mensen zijn totaal vervreemd van de natuur.. Mooi 'modern' ogend schilderij, gezien de tijd waarin het is vormgegeven.

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Als ik hier naar kijk roept het bij mij een prettig gevoel op, bijna een soort opwinding en ontspanning. Maar er ligt altijd weer gevaar op de loer. Kortom persoonlijk gezien als ik me zo voel, dan wordt het vaak verstoord door dingen van buitenaf, waar ik me eigenlijk niet door wil laten afleiden. Zo zie ik het als ik hier naar kijk, voor mij is het heel prettig om er naar te kijken.

Elles Borkent, Hengelo

Is ze geërgerd? Verveeld? Of kijkt ze spiedend rond? Eerlijk gezegd zou ik me ook niet prettig voelen als ik zo begluurd werd in een zo'n vals aandoend bosje. Nare droom van de schilder!

B. Smit, Mill

In mijn droom, praat ik tegen jou. Begripvool en naakt, luister je naar mij. Buien, in de wilde nacht, verdwijnen onze bloemen. Jouw vingers springen op mijn huid en de fles mineraal water is nu bijna leeg. In mijn binnenste is nu jouw droom aan het dansen. Jouw grote stropdas van fruit ligt nu op het plein. De mensen staan te kijken. Van een redelijke afstand kijk ik naar jouw handen en begin ik te dromen.

Marija Tucak, Berlicum

Veiligheid... vrijheid... schoonheid...

Barbara

Zeker geen nachtmerrie! Wulps, vredig, wat primitief, je kunt zien dat hij dit gemaakt heeft op latere leeftijd, na een woelig leven. Dit was zijn droom.

Jacky Westdorp, Wuustwezel

Hier hoef ik niet over te dromen, hierbij blijf ik wakker.

Rob van K, Rijswijk

Ik kan me een leukere droom voorstellen dan een kat in het oevregewas!

Katan, Soest

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.