[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
NAAMLOOS WERK VAN BONNIE COLLURA

Bonnie Collura (1970) maakte dit inktwerk op papier in 2000. Lehmann Maupin.

Sommige mensen hebben alleen innerlijke conflicten.

Uw reacties bij dit kunstwerk

Het lijkt op een mooie zijden blouse die in de kledingzaak van het kleerhangertje is gevallen. Het innerlijke conflict spitst zich toe op de vraag : Hang ik het weer netjes op of laat ik het liggen?

Christien Fraterman, Enschede

Zo ziet mijn handdoek er uit als ik hem na het douchen in de wasmand smijt, ik hou van abstracte en surrealistische kunst, daarom kan ik ook uren naar mijn gebruikte handdoek kijken, kost niks.

Arie de Bok, Vollenhove

Ik vind dit inktwerk simpelweg mooi, geen bijgedachten.

Mariette van Dongen, Rijswijk

Gevoelens van: negativiteit. Chaos, nietszeggende kleuren, onzekere lijnen, al met al een behoorlijk zooitje. Volgens mij verkeerde de kunstenaar in depressie of psychose op het moment van het totstandkomen van dit werk.

Monique Bas, Alkmaar

Dit is je eigen onderbewustzijn. Alles wat je vergeten bent ligt hier ongeordend opgeslagen. De onbelangrijke dingen comosteren hier en de leuke dingen komen dan vanzelf weer een keer boven drijven, uit deze drap.

Evert Banga, Almere

Moord en doodslag en droevigheid en verdriet.

Rob van den Hurk, Erp

Niets, helemaal niets. of ja toch wel...een prop papier dat zo snel mogelijk in de prullenmand moet worden gegooid. Innerlijke conflicten? Ja, bij het zien van iets dergelijks krijg ik een innerlijk conflict. ik vind het walgelijk en voel me schuldig omdat ik het walgelijk vind.

Alie Kars, Groningen

Erg hè? Dat we daar serieus over gaan praten. Dat ook bekende personen met de directeur van een museum overleggen over de diepere betekenis van een inktongeluk! Het lijkt de poetsdoek in een drukkerij wel. Iedereen is bang uitgelachen te worden als hij zegt dat dit de grootst mogelijke onzin is.

O. van Eijkelenburg, Amsterdam

Slapende naakte dame liggend op wit laken met kind aan de borst.

Xander Inen, Mol (België)

Hoe triest ook, maar zelfs een vliegtuigwrak kan iets kunstzinnigs hebben.

Matty Heukelom, Wadinxveen

Ik vind het op een stuk land lijken en dat er oorlog is. En die rode vlekken zijn waar een bloedbad heeft plaatsgevonden. Die zwarte vlekken zijn waar de familieleden lijden.

Kristina Diversi, Amsterdam

Voor dit kunstwerk zal ik de naam geven: De kille onMACHT. Waarom? Omdat het me doet denken aan de ellende in Amerika. Een land met veel MACHT maar toch ook niet. Het onverwachte, maar toch verwacht. MACHT de grootste probleem van de mensheid. Door het bestaan van MACHT en de hebzuchtigheid van de mens zal deze wereld ter einde gaan. Drie keer is scheepsrecht. En dit wordt de derde keer. Laten we hopen dat de mens en zijn MACHT toch nog verstandig kunnen zijn. Ik leef mee met de slachtoffers.

Nicole Babel, Deventer

Heeft de kunstenares soms een pot verf laten vallen???? Dit werk doet me dus helemaal niks, het is nietszeggend. wat dat betreft dekt de titel de lading.

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Waarschijnlijk door de gebeurtenissen van de afgelopen week zie ik hier een gewond mens, een oorlogsslachtoffer, waar ter wereld dan ook, vooral het rood spreekt mij aan.

Rita, Amsterdam

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.