[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
MILLENNIUM MODELS VAN NANCY CALEF

Nancy Calef (1960) maakte dit olieverfwerk in 1999. George Krevsky Gallery.

Mooie mensen hebben het makkelijker in het leven.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Verveelde mensen in een mogelijk prachtige omgeving, gevoel van mooie zinloosheid, afvlakkende treurnis.

Peter Mahler, Alphen a/d Rijn

Conspicious consumption and boredom.

Connie Vandenberg, Naples, Florida, USA

Mooie mensen hebben het makkelijker in het leven? Klopt! Ik vind 't trouwens een sprekend werk, goede sfeer. Just the way I like it!

Dennis de Priester, Ridderkerk

Lijkt maar zo... Ze hebben allen iets anorexisch over zich. Zitten in een keurslijf van hoe zie ik eruit... (dat heeft niets met er verzorgd uitien te maken namelijk). Durf te wedden als je hier doorheen prikt, dat ze allemaal bij u een afspraak komen maken.

Nicolette Franken, Hilversum

Depressing.

Hunter Vandenberg, Rem Scheid

Zuid-Amerika, receptiefobie?

Wendela, Axel

Man met mobiele telefoon kijkt naar de klok en zegt: Betaal ik 2x 1000,- voor een duur millenium feest, is die !*|% modeshow van 23.45 tot 00:15...

Bas Weber, Purmerend

Prachtig! Er is nog hoop, er bestaan nog kunstenaars! Dit lijkt niet op die rotzooi die algemeen geaccepteerd wordt, net als de nieuwe kleren van de keizer.

O. van Eijkelenburg, Amsterdam

In deze consumistische maatschappij draait alles om het begrip 'packaging' en de vraag 'Hoe houden we de illusie in stand?'.

R.B. Deventer

Goede verbeelding van het huidige beeld. Prominent zijn de vrouwen, mooi en met zichzelf bezig. De bekende 'dumbo'-rol van de man weer bevestigd, net als in de reclames van de STER. Een man paffend op sigaar en een ander met zijn mobiel. Erg millennium.

G. van Rijk, Lelystad

Dit olieverfwerk van een modeshow zou ook een gewone foto kunnen zijn, maar uitgevoerd in olieverf geeft het een jaren-60-look!!!

Orie Verhaad, Den Haag

Typisch een beeld van deze tijd, de oppervlakkigheid straalt er vanaf. Het gaat hier om kijken en bekeken worden... Al deze mensen op het schilderij lijken mij geestelijk zeer arm... Die sfeer is overigens perfect neergezet op dit kunstwerk. Mooie mensen lijken het makkelijker te hebben... ben blij dat ik uiterlijk niet zo knap ben, kom je tenminste eerlijke mensen tegen...

Lineke van Hoorn, Rijswijk

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.