[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
ANOTHER CHURCH VAN GEORGIA O'KEEFFE

Georgia O'Keeffe (1887-1986).

Telt u uw zegeningen weleens?

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Bouwen op een juiste fundering is belangrijk, wat hier niet het geval is! Wat betreft de zegeningen kijk naar vandaag en niet naar morgen, want morgen kan alles voorbij zijn met een storm van tegenslag!

Tiemon de Vries, Groningen

Ik moet denken aan de film 'De Mummie'.

A. van Vessem, Rijswijk

Ik zie hier de kerk als een 'roepende in de woestijn', de meest toegewijde gelovigen beweren dat de kerk al járen dood is, maar Jezus leeft... de kerk is geen instituut meer voor gelovigen, dit beeld straalt wel een bepaalde rust uit, zelf vind ik religie in welke vorm dan ook het grootste anarchisme van deze tijd, al heeft dit schilderij een desolate uitstraling...

John van Dijk, Maarssen

Het kunstwerk is prachtig, het drukt heel veel uit. Ik kan er lange verhalen bij verzinnen, maar mijn eerste opwellig is: De kerk is een zandkasteel, het ziet er prachtig uit maar in feite zijn het een aantal losse zandkorrels die een geheel vormen, niet veilig.

Maxime, London

Jawel, als ik weer eens ontevreden ben met mijn leven, maar wat die stelling met dat zandgebouwtje te maken heeft is me echt een volkomen raadsel. Zou ze het als een oase zien? Moet haast wel. Vreemd schilderij hoor!

Iris, Zuidwolde

Doet me denken aan een woestijn, waar ik al maanden doorbracht, maar er kwam geen gevoel bij me op. Deed me alleen denken aan de woestijn. Ik vind het niet echt een kunstwerk hoor.

Arnold, Flevoland

Ik zie een hoop zand, in het midden is een mens beland. Helemaal alleen, met een hoop rotzooi om hem heen. Tussen het zand, staat iemand. In een glazen kast, wordt er op hem gepast.

W. Verboog, Zoetermeer

De eerste gedachte die bij mij opkomt, is een vrouw met gespreide benen, die met haar genotstempel uitnodigend ligt te wachten op bezoekers.

Henk, Tilburg

Als ik dit schilderij zie dan krijg ik een erotische gedachte aan een vrouw die op een naakt strand ligt.

E. Ligthart, Hensbroek

Mooie grafkelder, zit spanning in, wekt nieuwsgierigheid op, belooft leven na de dood!

Ruth Zogg, Haarlem

Elitaire verstilling, hetzelfde gevoel als in mijn jeugd, na de gezamenlijke biecht in de rooms-katholieke kerk, vooral wanneer de pastoor of kapelaan ons katholiek zijn nog eens benadrukte.

B. Smit, Mill

Leegte in het voorbijgaande leven.

Nicole Babei, Deventer

Een oase van rust en geborgenheid.

Marjolijn Z, Amsterdam

DIT vind ik nou mooi!!! Roept bij mij gevoelens van warmte, rust en bezinning op. Fijne plek om tot jezelf te komen. In welk land kan ik deze oase van rust vinden?

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Een paar dagen geleden werd ik geconfronteerd met het uitvallen van een collega, vrijwilliger, werkend voor emplooi (werk voor vluchtelingen) en daar voortdurend aan denkend, doet mij dit beeld eraan herinneren hoe betrekkelijk alles is en hoe mooi, stil het kan zijn wanneer we ons los proberen te maken van de dagelijksheid met al zijn drukte, veleidingen, gejaag etc.

Wim Elfring, Geervliet, ZH

Om dicht bij jezelf en God te komen zou je ver weg moeten gaan. De buitenwereld kan je dan niet storen en je aandacht opeisen. Daar, ver achterin die kerk, kan je dan met jezelf en met God in het reine komen. Als het je bevalt, bfijf je voor eeuwig bij God, ook al ben je dan middenin deze wereld.

Ingrid Perk, Amsterdam

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.