[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
DRIE KOPPEN VAN HERMAN BROOD

Een olieverfwerk van Herman Brood (1946-2001).

De een zijn dood is de ander zijn brood. Vindt u ook niet?

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Verweven met gevoelens en een projectie van zichzelf.

P. Groen, Zuid-Scharwoude

Zuiver, puur en lang naar kijken!

Anneke Crama, Schiedam

Utter rubbish and not worthy of wasting space on the internet.

Jan den Boer, Havelock North, New Zealand

Drie pubers in een grotemensenjas. Niet wetend wat te doen. Afwachtend, wat doet een ander. Kijkend. Oh, gaat dat zo. Alleen maar aanschouwend en niet zelf betrokken. Voelen zich er niet werkelijk bij horen. Dus we nemen er nog maar een. Wat maakt het allemaal uit. We zitten hier met ons drieën en och, we halen adem dus we leven. Toch? Jullie doen maar, wij laten het wel gebeuren. Voegen niets toe, maar waarom zouden we. Wat moet de wereld van ons. We doen toch niks? Gelatenheid. In feite ook verlatenheid. Vervlakking van het gevoel. Die onder bepaalde omstandigheden kan uitslaan in algehele opwinding, bergen waar tegenaan gekeken wordt, plotseling willen presteren, maar er niet werkelijk van genietend, door de heftigheid ervan. Het roept mijn moedergevoelens op!

M. Hakvoort, Doorwerth

De 'drieluik' uit 1. blinde angst 2. voor leven in maatschappij 3. dood aan haar nuchterheid. Bood: niet open, wel bloot; is hij eigengemeten groot?

Anne-Catharine de Beaufort, Leiden

De persoon met de fles kijkt gemeen, de blauwe figuur kijkt redelijk droevig (misschien ook verlangend) naar de fles... ik denk dat dit over de verleiding en gevolgen van drank gaat.

Jesse, Amsterdam

Ik heb het al vermeld op de website van Herman Brood, waar nu zijn gevoelloze manager Koos van Dijk een slaatje uit probeert te slaan én hem dat waarschijnlijk wel zal lukken. Herman was een duizendpoot en een duizendpoot kan duizend dingen redelijk goed. Als Herman niet was behept met zijn verslaving en zich toelegde op wat hij écht kon, creëren, was het een grote geworden. Nu vind ik zijn werk nogal SHIT!

Dennis de Priester, Ridderkerk

Het doet mij denken aan het café waar ik heb gewerkt, vaak vrolijk, soms verdriet, altijd laat en altijd open voor wie een van die dingen nodig heeft.

Anna Boellaard, Kampen

Doet mij eigenlijk niets behalve deze reactie. Eenieder doet nu aan broodroof, kennelijk houdt de dood iemand levend. Zie hier hoe een klein land toch wel erg klein kan zijn.

G. van Rijk, Lelystad

De levensfasen van Herman. Zijn leven zoals dat altijd is geweest, zijn leven na de afkickperiode en zijn dood die om de hoek komt kijken.

Evert Banga, Almere

Het werk zal wel gaan over of te maken hebben met zijn leven. Ik zie iets dat lijkt op een mircofoon en daarnaast staat een fles drank... Verder is het lelijk, maar waardevol (naar alle waarschijnlijkheid).

Erwin Vlot, Genemuiden

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.