[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
THE MOON AND THE ANIMALS VAN ASGER JORN

Asger Jorn (1914-1973) maakte dit olieverfwerk in 1950.

Bij volle Maan joelen de uilen. Wat voor geluid maakt u?

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Bij het zien van dit werk huil ik als een wolf!

Dennis de Priester, Ridderkerk

Wat voor geluid ik maak? Nou.. ik denk dat van een ouderwetse handzaag dat zich zachtjes door een degelijk stuk loofhout wil werken... Meestal slaap ik namelijk op dat tijdstip... Maan en uiltje op 't schilderij zijn lief...rest erg vaag en onduidelijk.

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Vissen die uit het water springen, dat is wat ik zie. Alle kleuren van de regenboog toch lijken het er maar drie. Zesendertig jaren was hij al in het leven, een kunstwerk wat vrijheid toont komt dan gelegen. Zwemmend in de nacht, diep in het water, iets waar ik altijd aan dacht, tja misschien iets voor later. Nu denk ik bij mijzelf 'wat een gemis'. Het land is zo saai WAS IK MAAR EEN VIS!

Deborah Reingoud, Amsterdam

Ik vind de dieren nogal wanhopig en zielig kijken. Als ze bij mij in de tuin zaten, had ik geprobeerd de verzorging voor ze op me te nemen, in de hoop ze een beter leven te geven. Helaas een somber kunstwerk, waar overigens wel goed aan is gewerkt.

Al de Wereld, Lelystad

Een uil blijft een uil. Maar hier wordt hij afgebeeld, als een vis, een lang leven wordt zo uitgesloten. Ieder dier leeft waar hij voor bestemd is ofwel in het water, of het land?

Marleen van Genechten, Beverlo

Braaksel! Side effect of drugs; grote monden diep i/d nacht; niemand hoort je; durf je wel?

Rolf Kuipers, Hoogezand

Mooi? Knap? Kunstzinnig? Menig kunstwerk roept bij mij meer vragen dan gevoelens op. Vragen over de nodeloos gespendeerde energie (uitzonderingen daar gelaten) en hoe het nu werkelijk tussen de oren zit van de maker. En dan hoop ik uit de grond van mijn hart dat mijn belastingpenningen via CRM niet als sponsorgeld worden misbruikt.

John Berndsen, Diemen

Ik zie een lelijke grote vis en dat andere zal wel een uil moeten voorstellen. Absoluut een schilderij wat ik nooit meer wil zien. Het is zo kil van uitstraling.

Christine, Zaandam

Het gaf mij een erectie, die uren duurde.

Frederik, Adelaide

De maan vind ik afgebeeld als pottenkijker bij de dreigende paringsdaad. Maar gek genoeg is het juist ook de maan die de erotische gevoelens versterkt. Tja, de menselijke psyche... het blijft behelpen.

N. Hermes, Purmerend

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.