[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
MUZIKANTEN VAN JOSCHE P. ROVERTS

Josche P. Roverts (1936) maakte dit olieverfwerk in 2000.

Je hebt volgers en leiders in het leven. Waar hoort u bij?

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Het roept niet de vraag op van wie de leider of de volger zou zijn. Want in een fafarekorps lopen ze altijd achter elkaar aan. Toch? Je kunt zo'n heel korps toch niet naast elkaar laten lopen. Vreemde stelling bij een kinderachtig schilderij.

Iris, Zuidwolde

Ik zie het verband niet tussen uw stelling en het doek. By the way, ik ben een duidelijk leider, zegt men!

Dennis de Priester, Ridderkerk

Met plezier en met de wind mee!

M. Janswaard, Soest

Bij mij roept het een middeleeuws feest op met veel vrolijkheid. Dit komt waarschijnlijk door de felle kleuren. Rood en groen zijn contrasterende kleuren. De afbeelding vind ik niet echt mooi, maar door de 'felheid' van kleuren raak ik er toch door geraakt.

Angelique van Donzel, Nijmegen

Het is misschien niet echt interessant, maar dit schilderij doet me denken aan de aankomende verjaardag van mijn twee dochters en ik word er eerlijk gezegd wel blij van.

Wilma Charlessa & Amber Meijer, Almere

Zonder volgers heb je geen stoet vrolijke mensen die alleen met samenspel een leuke melodie ten gehore kunnen brengen.

Lilian, Wanssum

Het lijkt erop dat deze gezellige fanfare aan het oefenen is in de tuin van de lokale graaf. Echter schijn bedriegt, de een na laatste persoon is er zo ziek van om iedere keer dezelfde deuntjes te moeten spelen, dat hij maar heeft besloten om er een eind aan te maken (vandaar het jachtgeweer in zijn mond). De achterste persoon is zo druk bezig met het bekijken van de uitklapfoto van de Playboy, dat hij het drama wat zich voor hem afspeelt niet eens in de gaten heeft.

Martijn Scheerder, Arnhem

De rode poppen staan in groot contrast met het rustige groen. Ze lijken onnatuurlijk. Zijn ze zo bleek omdat er geen zon te zien is?

Roy Cobussen, Velp

Vrolijkheid. Kleurijke optocht van mens en dier.

M. Brouwer, Waddinxveen

Een weemoedig gevoel over een eens zorgeloze jeugd.

Carolien Foks, Apeldoorn

Met de fanfare meelopen is gezelliger dan achter de fanfare aan te lopen

Arja, Zwolle

Ik denk dat ieder mens beide in zich heeft, ligt eraan in welke situatie, levensfase of toestand je verkeert.

Mariette van Dongen, Rijswijk

De blijheid, vrolijkheid en 'op weg naar openheid', een poging om uit het doolhof van sombere gedachten te komen en dus praten zonder woorden. Dit alles doet mij denken aan mijn ervaring met 'Muziektherapie' tijdens mijn opname in een kliniek voor depressiviteit. Hoewel jaren geleden mis ik die ervaring nog steeds en een passend alternatief heb ik nog niet gevonden.

Paul Milder, Uden

Het geeft mijn gevoel wat ik momenteel heb weer. Ik weet sinds kort dat ik vader word. Het plezier en toch de rust die van het schilderij uitgaan, geven exact weer wat ik voel. Heel blij en gelukkig dus!

J. van Koll, Enkhuizen

Ik volg liever. Dat vind ik op een rare manier veiliger dan te leiden. Toch wil ik wel leiden, want door altijd maar te volgen, laat je niet zien wie je bent. Dan voel ik me net een domme gans, net als op het schilderij.

Laura, Amsterdam

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.