[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
THE FARMER'S KITCHEN VAN IVAN ALBRIGHT

Ivan Albright (1897-1983) maakte dit olieverfwerk omstreeks 1934. Smithsonian American Art Museum.

Wie levensmoe is, heeft recht op de pil van Drion. Vindt u niet?

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Het is een voorrecht om gezond oud te mogen worden. Deze boerin heeft al een zeer respectabele leeftijd en kan zo te zien nog goed voor zichzelf en haar kat zorgen. Ik kan nergens uit opmaken dat ze levensmoe is. Het feit dat ze een beetje treurig kijkt, vind ik zelfs geen argument om over de Drion-pil te beginnen!

Christien Fraterman, Enschede

Het doet me denken aan m'n schoonmoeder toen ik zei: "Ik eet mee vanmiddag als dat kan." Dit was overigens vorige week. Het was wel lekker!

De Smit, Rotterdam

Persoonlijk vind ik olieverfwerken geweldig, het leeft meer. Het roept herinneringen op van vroeger, m'n vriendinnetje woonde ook op een boerderij en daar speelde ik natuurlijk veel. De keuken op de boerdeij is the 'place to be'.

Siebine Hofstede, Leeuwarden

Zou deze oude vrouw echt levensmoe zijn? Ik weet het niet, wat ik wel zie aan haar gezicht is dat ze heel wat heeft meegemaakt in haar lange leven en het ging niet altijd over rozen. Volgens mij is dit een moment dat ze in gedachten verzonken is en dat ze haar leven overziet. Van mij mag ze inderdaad de pil van Drion, maar nog mooier als ze rustig in haar slaap deze wereld verlaat.

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Ik schrijf nu wat mijn vriendin er op het eerste moment over zei: 'Het lijkt Juliana wel. Die kijkt ook zo zielig.' Ikzelf denk als ik dit kunstwerk zie: 'IVAN ALBRIGHT??? Waarom heb ik daar niet eerder over gehoord?' Het roept gevoelens op van een weerloos mens dat veel heeft meegemaakt maar toch nog elke dag haar eigen kostje kan maken, ondanks de pijn van het leven die ze met zich meedraagt.

Petruschca Wahlen, Groningen

Lijkt vaagjes op Mona Lisa. Het heeft wel iets boeiends. Je bent er met twee uur kijken ook wel zoet mee.

Michiel, Groningen

Somber verleden, heden en toekomst.

J.de Vogel, Heerlen

Ondraaglijk en uitzichtloos lijden is dit bepaald niet. De dame heeft nog voldoende energie om de piepers te jassen. Uitzichtloos ook niet, omdat de kachel uitzicht biedt. De dame zal door kolendamp in een diepe lange slaap in het hieramaals terechtkomen. En dat is volgens mij niet ondraaglijk.

G. van Rijk, Lelystad

Deze transseksueel heeft goed geluisterd naar zijn ziel. Ook op oudere leeftijd is er plek voor zijn vrouw-zijn. Jammer dat hij het gevecht tegen de zwaartekracht heeft af moeten leggen. Sommige zaken zijn moeilijk te bewijzen, maar via het verstrijken van de tijd, trekt een ieder zijn conclusies.

Margriet, Den Haag

Van radijsjes wordt je treurig en oud zelfs, de kat wil niet meer bij je komen

Martijn Scheerder, Arnhem

Mijn gevoelens waren: 'mijn moeder'. Hardwerkende handen! Mijn moeder is er al zeventien jaar niet meer.

Annette Wiltenburg, Alphen aan den Rijn

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.