[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
THE THREE CANDLES VAN MARC CHAGALL

Marc Chagall (1887-1985) maakte dit olieverfwerk in 1938. Privé-collectie.

Samen doodgaan is misschien wel zo leuk. Vindt u ook niet?

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Ik vind het een triest beeld, een jongeling die afscheid moet nemen van zijn geliefde, die als maagd naar de hemel gaat. En ontredderd acherblijft met de vraag waarom?

WIm Methorst, Ede

Ik laat het levende achter me, om met mijn geliefde in volle harmonie in de hemel tot rust te komen.

Pascal, Hilversum

Misschien wel leuk, maar als je kinderen hebt iets minder. En alles moet je uiteindelijk alleen doen. Je wordt alleen geboren, je leeft alleen je eigen leven en sterven doe je ook alleen. Dit is een stelling van een romanticus en niet van een realist.

Iris, Zuidwolde

Moeten dat de engelen in de hemel voorstellen op het schilderij? Troostgedachten? Ikzelf geloof daar niet in. Samen doodgaan? Nou nee, laat mijn dierbaren alsjeblieft zo gelukkig mogelijk worden!

Mariëtte van Dongen, Rijswijk

Wat een afschuwlijk werk. Marc Chagall heeft wel degelijk zijn best gedaan om de meest contrasterende kleuren bij elkaar te zoeken en deze in dit doek te verwerken

Richard van Wel, Utrecht

Doodgaan is helemaal niet leuk, of dat nou alleen is of met zijn tweeën!

Margot Fraterman, Enschede

Ik vind het maar een stomme opmerking over dat doodgaan! In dit schilderij zie ik een pasgetrouwd stel dat zich in de zevende hemel waant. Zij horen engelen zingen, zitten juist in de bloei van hun leven, zijn lekker verliefd en genieten van de schoonheid om zich heen.

Dominique, Amsterdam

Het lijkt alsof de twee geliefden het leven samen niet aankunnen en hun troost in de dood zoeken. Maar zonder elkaar kunnen ze niet. Ze sterven samen in de hoop elkaar niet te hoeven missen...

Marlous, Lisse

Het zou niet gek zijn als je zo de tocht naar de hemel kon maken onder begeleiding van muziek. 't Is daar overigens wel druk boven. Maar wel gezellig, denk ik (ook weer muziek). Mooi schilderij, hoe langer je kijkt hoe meer details je ziet.

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Ik lach me te blubber, want mijn beste vriend kocht dit voor zijn nieuwe liefje om haar na drie weken ten huwelijk te vragen en wij gaven hen een sprookjesboek cadeau. Een jaar later waren ze gescheiden en hij is nu, zo af en toe, een minnaar van mijn vrouw. Tja, liefde laat zich nu eenmaal niet romantiseren omdat ze vrij wil zijn.

Bernd Ebbo Visser, Arnhem

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.