[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
AT THE MOULIN ROUGE VAN HENRI DE TOULOUSE-LAUTREC

Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) schilderde dit olieverfwerk in 1895. Helen Birch Bartlett Memorial Collection.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

De tijd nu heeft ook zijn charmes. Het schilderij geeft aan dat het feest straks gaat beginnen. Allen zijn verwachtingsvol, men heeft er zin in, niet iedereen is nog gearriveerd. Er is een spanning te voelen van 'het wordt gezellig en daar dragen wij aan bij'. Dat heb je nu toch ook? Ik tenminste wel.

N. Franken, Hilversum

Persoonlijk vind ik het het leukst als mensen hun eigen plan trekken met betrekking tot kleding, zolang het maar schoon en heel is. Het vergt enige lef, maar dat mag ik wel. Op het schiderij lijkt het ook allemaal veel te veel op elkaar.

Mariëtte van Dongen, Rijswijk

Een hoed geeft ieder mens een clownsgevoel.even jezelf zien zoals je werkelijk bent.

Tonnie van Galen, Zaandam

Het schilderij vind ik lelijk; de stelling interessant. Het is een voorrecht dat we ons in deze tijd mogen kleden zoals we dat zelf willen. Het is alleen jammer dat er niet zoveel waarde meer wordt gehecht aan wanneer je wt draagt. Alles moet kunnen. Misschien ouderwets, maar ik probeer nog steeds mijn kleding bij mijn activiteiten aan te passen. Een goed geklede man/vrouw prikkelt me meer dan dat ze schaars gekleed zijn.

Veronica, Amsterdam

Hier zie je duidelijk dat men ook toen al mee moest doen met de massa. Uiterlijk vertoon is zeer bepalend. Als je 'die kringen' in het heden zet, mag je ook niet in een C&A'tje lopen. De spanning tussen mensen onderling blijft hetzelfde, mensen blijven toch in weze dezelfde!

Avanel, Almere

Hoed u voor mensen die zich willen profileren door middel van het hoofddeksel dat ze dragen! Ze zijn fake en doorgaans onbetrouwbaar. Hebben geen persoonlijkheid, geen charisma of een aangeboren wijsheid. Het zijn net studenten psychologie.

Dennis de Priester

Wat een rommelig schilderij, De kleuren zijn vrij donker, dat maakt op mij een trieste indruk. Nee, niet echt het soort schilderij wat mij aanspreekt.

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Ik ben toch meer voor de openheid die tegenwoordig heerst. Vroeger werd er veel te veel verzwegen en waren er teeel taboes. Hoeveel mensen waren toen ongelukkig door die zogenaamde etikette? Het gezicht op de voorgrond geeft een beetje weer wat ik bedoel. Voor de rest 'lijkt' het een gezellige boel.

J. de Vogel, Heerlen

Om te ontdekken dat deze tijd niet kaal, onverbloemd en zonder spanning is, is het een must de wereld van nu eens te bekijken door de ogen van een hedendaagse kunstenaar.

Jet, Den Haag

Een mens zal altijd een ijdel dier blijven, dat is wat de blik van deze persoon moet hebben gedacht.

Peter, Amsterdam

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.