[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
A PARADE VAN GRANDMA MOSES

Grandma Moses (Anna Mary Robertson (1860-1961) schilderde dit olieverfwerk in 1949. Galerie Saint-Etienne New York.

Uw gevoelens bij dit kunstwerk

Rust en vrede!!!!!

Bea van 't Veen, Den Haag

Door de golfbeweging in het plaatje krijg ik wel een benauwd gevoel.

R.M. Lazrak, Gouda

Indruk op mij: knus, kneuterig, vredig, veilig. Inderdaad vind je dit gevoel alleen nog maar zondags, 'smorgens heel vroeg, alleen met de natuur.

Avanel, Almere

Heerlijk, daar verlang ik naar, lekker warm binnen bij de kachel en buiten goed ingepakt voor een wandeling. En daarna warme chocolademelk met slagroom zoals bij oma vroeger. Nu heeft iedereen alleen maar haast!!!! Leuk om zo'n pagina op internet tegen te komen. Het leidt even af van de dagelijkse beslommeringen waar ook ik af en toe in beland! Dank u wel hoor!

Esther van Draanen, Alkmaar

Dit is al heel eenvoudig.... In Februari was ik in Seefeld (Oostenrijk). Daar heb ik een week gewandeld en het zag er precies zo uit!!!

M. Briganti Witte, Amsterdam

Ja, inderdaad. Het ziet er in de eerste instantie idyllisch en vredig uit, maar wat mij opvalt in het schiderij is dat ik nergens een rookpluimpje uit de schoorstenen ziet komen. Want in werkelijkheid is het er natuurlijk koud, dus mischien benadrukt de schilder dat er achter de euforie toch nog een gevecht van bestaan heerst. Desondanks zijn de mensen kleurrijk beschilderd en geeft het een gemoedelijk tintje van rustgevendheid

Leo de Dulk, Den Haag

Puur, rust, romantisch, probleemloos. Ik voel wederom als een baby. Herboren. Ik mis mijn oma. Ik zou graag weer 8 jaar oud zijn en samen met mijn wijlen oma rondlopen. Naar haar verhalen en adviezen luisteren. Ik zal deze keer al haar adviezen volgen. Dan kan ik tenminste wat rustiger leven.

Lysette Cova, Curaçao

Een sprookjesbeeld, zo rustig en mooi. Doet me ook denken aan een filmpje van Pippi Langkous waarin ze in de sneeuw speelt.

Marije, Bussum

Ik krijg het er voornamelijk koud van.

Inge Durkstra, Zwolle

Dit kunstwerk roept bij mij een speciaal gevoel op. Het straalt diezelfde gezelligheid uit die er ook was in de strenge winter ergens eind '78-79. Noord-Nederland was geheel ingesneeuwd en geïsoleerd. Iedereen hielp elkaar, dat gaf een stuk verbondenheid. Toen de sneeuw weg was, was helaas ook de saamhorigheid weer minder geworden

Lineke van Hoorn, Rijswijk

Dit schilderij roept bij mij intuïtief onrust op, terwijl ik rationeel niet kan aangeven waar dat vandaan komt. Inderdaad is het, als je alleen kijkt, een vredig plaatje, maar als je naast kijken ook voelt straalt er onrust/ verwarring vanaf.

Meike, Den Haag

"De tijd lijkt stil te staan". Wat is tijd ? Dit beeld roept bij mij oude herinneringen op (wat heet oud, ik ben pas 47). Je moet je niks te hoeven veroorloven. Ik vind als je zin hebt om een wandeling te maken moet je dat gewoon doen. Even lekker alles aan de kant en van het moment genieten. De sleur doorbreken. Heel even vakantie nemen. Wat daarna komt zien we wel.

Jaap de Vogel, Heerlen

Het doet mij denken aan sommige kerstkaarten die wij ontvingen, deze nostalgische kaarten komen dan altijd van oudere mensen.

Mariëtte van Dongen

Niet pessimistisch worden, meneer Wijnberg. Er zijn nog zat plekken waar je nog een mooie wandeling kunt maken. Aan de kleding te zien van het gezin rechts dateert het tijdperk uit begin 1900, volgens mij. Dus ze hadden ook weer niet de dingen die wij nu hebben. Als we dat beeld nu nog hadden, waren we echt in tijd stil gestaan. Het schilderij vind ik wat kinderlijk vlak, enigzins voor de hand liggend. Het enige verrassende vind ik de vage heuvels in de verte.

N. Franken, Hilversum

Hier kan ik niks over zeggen, alleen dat ik het een saai schilderij vind.

Erwin Frateman (11jaar)

Op het platteland in sommige staten van de VS vind je nog zulke vredige plekjes. Daar heeft de tijd beslist stil gestaan... gelukkig maar!

Elly Kemper, Miami (Florida )

 

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES!

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.