[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl
NAAMLOZE LITHO VAN KAREL APPEL

Karel Appel (25 april 1921), één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de legendarische internationale groep Cobra, maakte deze litho omstreeks 1980.

Uw titel en gevoelens bij dit kunstwerk

Ik zou het 'Carnaval bij windkracht 10' willen noemen, het ziet er qua kleur heel vrolijk, feestelijk en bont uit, lappen stof, kostuums die bewegen, maar tegelijkertijd heeft het ook iets treurigs, van een door de harde wind bedorven verwaaid feestje. Een dubbel gevoel dus.

Lineke van Hoorn, Rijswijk

De kleuren en vormen geven mij het gevoel van snelheid, achtervolging en tevens stilstand. Bijna een beangstigend en ook heel spannend schilderij.

Bo Gotovac, Rotterdam

Onrust, haast en frustratie

Peter

Titel: Geen inspiratie. Doek vol klodderen.

Ruud Vermeij, Capelle a/d IJssel

Titel: De Schreeuw. Voor mij is dit iemand die voor zichzelf en alle volkeren een wanhoopsschreeuw geeft.

N. van der Marel, Hilversum

Carnaval, omdat bij het carnaval de gezichten ook, net als op deze litho, langs je heen flitsen. Ik zie het gemaskerde gezicht in de litho, omringd door flarden van andere carnavalsgangers.

Mariette van Dongen, Rijswijk

Dit schilderij behoeft geen naam, het stelt namelijk, voor mij althans niets voor! Trouwens: een kunstwerk is zo goed als het door de media en zijn ontwerper wordt 'opgelegd' aan iedereen. Je moet de mensen gewoon een zo goed mogelijk 'sprookje' kunnen vertellen. Ik ben ervan overtuigd dat er legio mensen zijn die zoiets beter kunnen dan de mensen die het geluk hebben dat hun verhaal wordt gekocht.

Jaap de Vogel, Heerlen

Het geeft me een onrustig gevoel! En doet me denken aan een monster uit de hel.

Mary de Booij, Amsterdam

Dit roept bi jmij een naar gevoel op. Een auto-ongeval met bloedverlies. Als naam zou ik de litho geven: Het spook.

A. Donenfeld

Ik zou als titel geven: 'De brandende jungle', omdat ik er een baviaan in zie die naar links uit de brandende jungle rechts vlucht, terwijl een ander best klein in het midden achter hem minder fortuinlijk is en omkomt.

Hans Roorda, Akkrum

Mijn eerste gedachte was: Hannibal the Cannibal. Misschien door het muilkorfachtige? Ik weet het niet, maar eng vind ik het wel. Bovendien ziet het beeld er zo bloederig uit.

E. Smit, Mill

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

 

 UW REACTIES !

De objecten in Beeld en Zinnebeeld lokken over het algemeen veel gevoelens op. Uw reacties op vorige afleveringen vindt u in het archief.