[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

publicatiedatum: 25-10-2001

Vrouwelijk schoon

Natuurlijk, je hebt onverzorgde manwijven, plastsich chirurgisch opgerekte bridge-dames, types die om onverklaarbare reden op hun hond zijn gaan lijken en verschrompelde omaatjes. Maar, door de bank genomen zijn vrouwen mooi. Z mooi dat zij het gemakkelijk winnen van een mooi boek, een mooi landschap of een mooi stukje muziek.

Vrouwelijk schoon is zo schoon dat mannen er een moord voor doen. Ja, ook letterlijk; en dat is niet het enige. Van mooie vrouwen (een uitdrukking die net zo absurd is als groen gras) gaan mannen spontaan fluiten, harder werken, sneller lopen, meer verdienen, zwaarder ademhalen, fatsoenlijker praten en vaker douchen. Kortom, laat een man een mooie vrouw zien en het beste komt in hem boven. Dankzij Eva doet Adam het dus ook prima. En dat is maar goed ook. Want, over zijn eigen verschijning valt weinig vrolijks te zeggen. Ik bedoel, een man moet het niet van zijn uiterlijk hebben. Voor vrouwen is alleen belangrijk dat een man 'potentieel' heeft.

Maar, ik dwaal af en dat is meteen ook zo kenmerkend voor het effect wat vrouwelijk schoon op mannen heeft. Laat een man een mooie vrouw zien en hij gaat vreemd (doen). U merkt het al: alleen het schrijven over 'vrouwelijk schoon' brengt mij in verwarring. En die verwarring wordt alleen maar erger naarmate ik ouder word. Laatst zei een vrouw tegen mij: "Wat staart u mij aan", waarop ik antwoordde: "Ja, u doet mij pijn aan de ogen", waarop zij verontwaardigd reageerde met "Pardon??!!" Ik bood mijn verontschuldigingen aan en zei: "Ik bedoel, u bent zo indringend mooi."

UW REACTIES

Kan ik U ook ergens tegenkomen? Mijn man maakt me wel eens complimenten, maar indringend mooi kende ik nog niet!

B. Smit
Mill

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

UW REACTIES

Geef mij maar een mooi boek, een mooi landschap of een mooi stukje muziek. Door de bank genomen zijn vrouwen helemaal niet mooi. Het zijn nu vaak 'wezens in vrouwenkleren'. Nee, dan even terug in de tijd. Zoals Doris Day liep in die film van Alfred Hitchcock. Zo lopen vrouwen vandaag de dag niet meer. Vol gratie en charme. Die termen zijn uit de tijd. De vrouwen, die mooi zijn, althans volgens de westerse normen, staan in de glossybladen of zijn te zien in de tv-reclames. Oh, zeker, ik geef toe, er zijn wel vrouwen, die mooi zijn. Dan zoek ik het buiten de landsgrenzen. Ik laat u raden waar; ieder z'n voorkeur, maar in ieder geval richting Verre Oosten. Ik heb nog nooit een 'mooie vrouw' aangestaard vanwege haar schoonheid. Want schone schijn bedriegt. Laatst zag ik een z.g. mooie vrouw. Maar in plat Amsterdams wist zij niet het verschil tussen 'liggen en leggen'. Tja, dan ben ik meteen "op haar uit gekeken". Er zijn WEL aardige vrouwen, behulpzame vrouwen, vrouwen, die gestudeerd hebben, hard werkende vrouwen en intelligente vrouwen. En vrouwen met een innerlijke schoonheid. Als de mannen daar eens wat meer achteraan liepen. Maar ach, de meeste mannen hebben geen echt potentieel. Geen potentieel 'van boven', ja, wel 'van beneden'. Of bedoelt u, heer Wijnberg, geheel iets anders met het woord 'potentieel'. Nederland is een braaf landje. Met mooie spreekwoorden, zoals misschien in dit verband 'daar mag je alleen maar naar kijken en aankomen niet'.
P.S. En zolang mannen en vrouwen het niet al te gek maken en wat speels en ondeugend langs elkaar schuiven, blijft het aantal echtscheidingen versus huwelijken n op drie. Mooi toch!

Anand Raden
Amsterdam
UW MENING

Mee eens? Niet mee eens? Laat het weten! Stuur uw mening naar De Psycholoog.


UW REACTIES!

De provocaties van onze psycholoog lokken over het algemeen veel reacties uit. Uw reacties op vorige provocaties vindt u in het provocatie-archief.