[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

publicatiedatum: 4-10-2001

Overal is terreur

Hoe het u vergaat weet ik niet, maar sinds 11 september spookt het woord 'terreur' steeds vaker door mijn hoofd. Het gevolg is dat ik overal om me heen terreur zie: niet altijd van het allesvernietigende Bin-Ladensoort, maar meer in de kleinere variant die toch ontregelend werkt.

Neem, bijvoorbeeld, de terreur tegen de automobilist: wegen worden versmald, busbanen worden verbreed, parkeergelden worden verhoogd en wie dan nog het lef heeft om in zijn auto te stappen moet uren lang in files wachten om alleen maar naar de andere kant van de stad te komen. Terreur is ook gemakkelijk tegen te komen op het internet: word je niet aangevallen door een virus die je harde schijf wist, dan is er wel een wilde gek die email-bommetjes stuurt naar mensen die hij niet mag; en dan maar hopen dat je computer niet in je gezicht explodeert. Ook heb ik last van de reclameterreur: kilo's foldertjes en krantjes met koopacties vallen wekelijks op mijn deurmat; en tussen die rommel zit ook steevast weer een nieuwe Lotto-actie waardoor ik gedwongen word tegen de verleiding te vechten om miljonair te worden.

De meest jeukerige terreur is die van de vandalen op de voetbalvelden: golfballetjes gooien naar de keeper is de nieuwste methode om een leuke voetbalwedstrijd voor duizenden sportliefhebbers te vergallen. Overal is terreur en ik schud tegenwoordig zo vaak met mijn hoofd dat mijn vrouw bang is dat ik de ziekte van Parkinson heb.

UW REACTIES

Kort door de bocht zijn er diverse vormen van terreur. De vervelendste (waarbij 'vervelend' een understatement is), zijn die... die ons dagelijks beroeren. 1) De politiek die denkend aan zijn/haar eigen belangen, grote groepen in het land laat ondersneeuwen door maatregelen waar zij zelf geen last van hebben. 2) De huidige Ego-maatschappij o.a. komt dit tot uiting in de wijze waarop men met elkaar omgaat in het verkeer... Moet er tijdens een file van baan veranderd worden door een wegversmalling dan dank ik de persoon die mij ertussen laat..helaas ik ben zolangzamerhand de enige die dat nog doet... 3) De anti-gezin houding, man en vrouw moeten immers werken en de kinderen? ach....'dumpen' in een kinderopvangtehuis of bij oma (onder het mom "is goed voor de ontwikkeling"... Ja ja... wie neemt nu wie in de maling... Kinderen hebben een strakke, regelmatige opvoeding nodig waarbij ze geleerd wordt hoe om te gaan met alledaagse situaties en zaken als respect. Vroeger dacht ik er niet over om brutaal te worden tegen "oom agent" tegenwoordig krijgt ie de wind van voren als ie optreedt tegen een vermeend delict... Terreur.....hmm....hoeveel voorbeelden meer willen jullie nog van me zien??

Karel Gazette
Zaandam

Terreur heeft een nieuw hyperige jasje aangekleed gekregen..ook mede dankzij de media. Terreur zie ik ieder dag als ik over straat loopt, bij mij in de buurt en vooral op het plein. Straatschoffies die ongelimiteerd ( al JAREN)..medeburgers schofferen en intimideren. De tram die ik al jaren (moet) pak..is al jaren het doelwit van terreur. Dus waar praten we over??? Terreur begint al thuis.... Mensen moeten niet overdrijven..anderen " schuldgevoelens " aanpraten . Je moet overdreven "aangeraakt" zijn door de gebeurtenissen van afgelopen maanden. Als je dat niet doet, tel je niet echt mee. Flauwekul natuurlijk. Kijk maar naar al die ramptoeristen....Ze vinden het vreselijk, maar staan toch met hun dikke batterij ervoor, ernaar te kijken op een mooie zonnige dag. Daags na de ramp (en).

D. van der Aa
Utrecht

We doen het ons zelf allemaal aan

J. de Vogel,
Heerlen

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

UW REACTIES

Als ik kijk naar het aantal gewonden en doden door het verkeer, alleen al in ons landje,en ik weet dat betere en strengere regels mensenlevens redden, maar dat iedere zot die zich nergens iets van aan trekt, scheldt op de regels... dan weet ik... de terreur... dat ben jij Wijnberg en je doet mee aan de stompzinnige opvatting dat je in het verkeer 'vrij' bent. Als we onze verantwoording zouden nemen zou veel ellende voorkomen worden. Levensreddende maatregelen terruer noemen, als dat niet stom is.

Toussaint Schroder
Terschelling


Oorlog! Weer één! Moet er weer geld in het laatje komen voor onze z.g. sterke broeders,moeten ze hun voorraad oorlogstuig kwijt. Wat een waanzin die Afghanen aanvallen, die arme mensen die de dupe worden van het fanatisme van enkelen. Deze mensen hebben geen tijd voor politiek, ze moeten zien elke dag een hap eten te krijgen. Dit is terreur op de geest van vele mensen. Georganiseerde geweldpleging om politieke of andere doelen te bereiken. Was er geen andere manier om de nog niet zekere schuldige Ben laden te klissen? Wat zal deze wraak actie tot gevolgen hebben? Wat een leed en ellende! Joden, Islamieten vervolgingen, etnische zuiveringen. Bevelen komen altijd van hoger hand, de kleine man heeft niets in de pap te brokkelen. Ik doe niet aan politiek, maar ik denk na, ik heb medelijden met alle mensen die in deze oorlog weer alles verliezen van welk ras ze ook zijn. Wij laten ons terroriseren en brainwashen door de media, die kweekt haat. Het is mijn bescheiden mening waar zeker veel commentaar op zal komen. Ik ben niet van de jongste en mijn Moeder is in 1945 gefusilleerd omdat ze tegen Hitler was die ook elke vorm van terrorisme met wraak bestrafte. Nu zegt de Taliban dat de VS weer terrorisme kan verwachten, waar gaat dit ophouden? Hoevelen moeten nog nodeloos hun leven geven? Waanzin!!!

Jacky Westdorp
Wuustwezel, België
UW MENING

Mee eens? Niet mee eens? Laat het weten! Stuur uw mening naar De Psycholoog.


UW REACTIES!

De provocaties van onze psycholoog lokken over het algemeen veel reacties uit. Uw reacties op vorige provocaties vindt u in het provocatie-archief.