[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

publicatiedatum: 22-1-2001

Vrouwen zijn gemeen

Maar al te vaak hoor ik in mijn spreekkamer overspannen mannen verzuchten: "Waarom zijn vrouwen zo gemeen?" Dan schiet ik in de lach en schep er een bijzonder genoegen in om deze vermoeide krijgers uit te leggen dat de gemeenheid van vrouwen pure noodzaak is. Want zonder deze vrouwelijke kwaliteit zijn mannen ongeleide projectielen.

Op het eerste gezicht lijkt het mannelijk geslacht sterk genoeg te zijn om zelf richting te geven aan het leven. Maar, in de praktijk komt er zonder haar waakzaamheid, kritiek en sturing weinig van terecht. De gemeenheid van vrouwen wordt meestal het sterkst ervaren door, wat mannen betitelen als, 'haar eeuwige ontevredenheid'. Heeft hij de boodschappen gehaald, dan weet zij feilloos wat hij vergeten is. Kleedt hij zich 's morgens aan, dan ziet zij meteen waarom hij de verkeerde combinatie gekozen heeft. En vertelt hij enthousiast over zijn plan om een nieuwe boormachine te kopen, dan wrijft zij de nog niet betaalde rekening van zijn mobiele telefoon onder de neus.

Mijn mentor zegt altijd: "Het enige verschil tussen mannen en jongetjes is de prijs van hun speelgoed." (The only difference between men and boys is the price of their toys.) En hij heeft gelijk. Vrouwen zijn gemeen om mannen tot volwassenheid te dwingen.


© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden

UW REACTIES

Ik herken de relationele eigenschappen welke bescheven worden in uw artikel. Dat vrouwen een ander visie hebben op hoe een man zou moeten leven is even sterk als de man die denkt te weten hoe een vrouw zou moeten zijn. Feit is dat de twee verschillend zijn in hun visie en dat deze veel al niet overeenstemt. Daar is geen discussie over.

O. Goos


De vrouw reageert veelal vanuit het oerinstinct; het overleven; het voortbestaan van de soort. De man begrijpt hier over het algemeen niets van. Inderdaad, zonder de of een vrouw is de man over het algemeen hulpeloos. Het geduld en het begrip voor het leven is bij de vrouw aangeboren. Zij tolereert hem op een voor de man begrijpelijke manier.

E.Slootstra
Noordwolde


Moet je de leiding van vrouwen per se gemeenheid noemen? Sturing is wel nodig, maar kan ook op een zachte, lieve manier plaats vinden. Dan zijn vrouwen niet gemeen maar hulpzaam. Tenslote hebben mannen het gewoon nodig.

A. Antoon


Ik moest wel lachen toen ik je provocatie las. Vrouwen zijn inderdaad gemener dan mannen, maar de man zelf is ook niet achtergbleven. Vrouwen beschermen zich namelijk, omdat mannen vaak te eigenwijs zijn om te luisteren. Ik woon samen met mijn vriend maar zijn ex belt hem nog regelmatig op.Als ik er een opmerking over maak krijg ik te horen: "Je weet toch dat je de enige bent voor mij?" Hij weet dat hij mij pijn doet als zijn ex belt. Vaak zit ik te denken: "Als ze nog een keer belt, wis ik haar telefoonummer uit zijn mobiel." Is dat dan niet gemeen?

Maria
Amsterdam
UW MENING

Mee eens? Niet mee eens? Laat het weten! Stuur uw mening naar De Psycholoog.


UW REACTIES !

De provocaties van onze psycholoog lokken over het algemeen veel reacties uit. Uw reacties op vorige provocaties vindt u in het provocatie-archief.