[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Normale-mensenkliniek

Het initiatief in Almelo om mensen van hun medicijn- verslaving af te helpen is uitstekend. In een tijd van onrust, spanning en emotionele problemen, schrijft de huisarts een 'onschuldig' receptje voor.

Maar, na een paar herhalingsrecepten veranderen 'normale mensen' in angstige verslaafden. Het verschijnsel doet zich dan voor dat deze gerespecteerde burgers zich te goed voelen om als 'junkie' of 'psychiatrische patiënt' te laten behandelen en daardoor jaren lang van deugdelijke behandeling verstoken blijven.

Ik pleit daarom voor kuuroorden, normale-mensenklinieken waar iedereen met angsten, depressies, verslavingen tussen andere normale mensen kan bijtanken voor een nieuwe start.

uit De Telegraaf van 30 maart 2002

Afkicken van slaapmiddel

AMSTERDAM - Het ziekenhuis in Almelo begint met een speciaal afkickprogramma voor verslaafden aan slaap- en kalmeringsmiddelen. Door in groepsverband aan hun probleem te werken, moet het medicijngebruik in tien weken tijd met 75 procent worden verminderd.

Volgens een woordvoerder van het Twenteborg Ziekenhuis betreft het een 'vergeten groep' verslaafden, waar amper aandacht voor is. De zegsman benadrukt dat het niet gaat om junks maar om 'normale' mensen die medicijnen slikken. Het gaat onder meer om valium, oxazepam en seresta's.

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.