[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Aandacht trekken

Vandaag de dag is de inhoud niet meer belangrijk, maar de vorm.

Vandaar dat willekeurige leeghoofden naar hartelust de aandacht kunnen trekken in de media door met waterpistolen te schieten. Steeds vaker hoor ik geluiden als "die durft tenminste" of "je moet toch bewondering hebben voor iemand die zichzelf is".

Welnu; als dit de richting is waar we met zijn allen opgaan, dan wordt ons land straks geregeerd door uitgekookte, egocentrische schreeuwers die het volk op hun wenken bedienen met Jerry-Springerachtige opwinding. En u mag raden wat ik daar nu precies mee bedoel.

uit De Telegraaf van 9 maart 2002

Ratelband spuit prof studio uit

AMSTERDAM - Emiel Ratelband, de goeroe van het positief denken, heeft tijdens de opnames van het VARA-programma Het Zwarte Schaap met een welgemikt geweerschot zijn opponent prof. Drent, het zwijgen opgelegd.

Emiel Ratelband (Eigen foto)

Ratelband haalde hiervoor een zogenoemde Supersoaker- een enorm waterpistool uit zijn tas, waarmee hij de professor, als psycholoog verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, uitgeschakelde.

De hevig geschrokken en drijfnatte professor verliet na de aanval direct de studio. De programmaleiding beraadt zich nog of de confrontatie tussen beide heren wordt uitgezonden.

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.