[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Kleine irritaties

Aangezien deze arts als creatieve uitvinder bezig is kan hij, naast de oorpulker, wellicht ook apparaatjes verzinnen om zelf je tandsteen te verwijderen, je rug te krabben, of je puistjes te laten springen.

Kleine irritaties aan het lichaam zijn vervelend en verdienen daarom het beste dat de techniek te bieden heeft. Wat niet op te lossen valt, is de grote irritaties die deze kleine irritaties veroorzaken bij de medemens. Iemand anders zien krabben, pulken en anderszins aan het lichaam zitten prutsen, is ergerlijk. Grappig is wel dat zelden mensen het lef hebben om hun irritatie over de irritaties te uiten.

Kennelijk houden we er niet van om dergelijke 'intieme lichaamsreinigingen' openlijk af te keuren.

uit De Telegraaf van 23 februari 2002

Huisarts lanceert veilige oorsmeerruimer

TERNEUZEN - Mensen die graag in hun oren peuteren zijn voortaan niet meer aangewezen op balpen, lucifer, paperclip of wattenstaafje. Huisarts C. Ephraïm uit Terneuzen heeft een veilig en effectief alternatief ontworpen en op de markt gebracht. De zogeheten EarScratcher bestaat uit een handvatje van kunststof waaraan een lus van roestvrij staal zit.

De neiging tot pulken in de oren wordt veroorzaakt door jeuk als gevolg van de aanwezigheid van een mengsel van oorsmeer en huidschilfers in de gehoorgang. De meest gehanteerde voorwerpen zorgen er volgens Ephraïm echter voor dat die overlast veroorzakende mix juist dieper de gehoorgang in gaat.

Daarbij bestaat de kans dat het trommelvlies pijnlijk wordt geraakt of, nog erger, geperforeerd. Ephraïm heeft octrooi op zijn vinding aangevraagd. De EarScratcher wordt geproduceerd volgens de richtlijn medische hulpmiddelen. Voor de handel in het hulpmiddeltje is de huisarts het bedrijf Ephraïm Body Tools begonnen.

De Terneuzense arts heeft meer ideeën. Zo ontwikkelt hij momenteel een mondstuk dat moet helpen bij het stoppen met roken. Het mondstuk moet de hoeveelheid nicotine die een roker mee naar binnen zuigt, en daarmee de verslaving, stapsgewijs verminderen. Ook denkt Ephraïm al na over een nieuwe manier om navelstrengen af te klemmen.

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.