[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Praten is goedkoop

Op 11 september, na de aanslagen in Amerika, zei iedereen eensgezind dat de wereld voorgoed was veranderd: dat iedereen waakzaam zou zijn om terroristen geen kans van slagen meer te geven. Maar het feit is dat de verandering slechts kortgeleefd is.

Nu al zijn de berichten over Bin Laden en zijn handlangers niet meer op de voorpagina's te vinden en is de kleur van Máxima's jurk belangrijker dat een mislukte terroristische aanslag in San Francisco. Het doet me denken aan mijn buurman: toen hij hoordde dat zijn aderen waren dichtgeslipt, zwoor hij met zijn hand op de Bijbel gezonder te gaan leven. Nu zijn medicijnen goed aanslaan, drinkt hij, rookt hij en zit hij net zoveel als voor het alarmerende bericht.

Mensen beloven van alles als hun wereld instort. Maar als het zonnetje even doorbreekt, is het inlossen van de beloftes domweg te veel moeite.

uit De Telegraaf-i van 31 januari 2002

'Bin Laden had nog tal van doelen in VS'

WASHINGTON - Osama bin Laden had nog tal van doelen op het oog voor aanslagen in de Verenigde Staten. Dit blijkt volgens het Amerikaanse tv-station NBC uit documenten die Amerikaanse soldaten in Afghanistan in beslag hebben genomen.

President Bush had dinsdag tijdens een toespraak voor het Congres gezegd dat in Afghanistan plattegronden van Amerikaanse kerncentrales waren gevonden. NBC concludeert woensdag na gesprekken met Amerikaanse functionarissen dat er nog tal van andere potentiële doelen op de lijst van Bin Ladens netwerk al-Qaeda staan.

Zo waren er plannen om de luchthaven van Los Angeles op te blazen. Ook zou een aanval zijn gepland op de Munt in Philadelphia. De Grand Coulee Dam in de rivier Columbia, een van de grootste stuwen annex waterkrachtcentrale in de wereld, zou op de lijst staan, evenals Space Needle, een bezienswaardigheid in Seattle. Onder de in beslag genomen documenten zijn tekeningen, diagrammen en foto's van de potentiële doelwitten, aldus NBC.

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.